16 Aralık 2023 - Cumartesi

MEMNUNİYET ANKETİ!

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 2 dk.
79 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Önceki gün akşam telefonum çaldı. Ankara alan kodlu bir numaradan arandığımı görünce ‘arayan kesin anket şirketidir’ diyerek açmak durumunda kaldım.

Memnuniyet anketi yapacağını belirten CHP tarafından yapıldığını düşündüğüm anketle ilgili operatörün ses kaydını dinlemeye başladım.

Neden CHP tarafından yapılan memnuniyet anketi diye düşündüm? Onun yanıtını peşinen vereyim. Ankette sorulan soruların seyrine bakınca bu kanıya vardım…

Sorulan soru ve tuşlamamız istenilen rakamlar ‘Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak kimi başkan adayı olarak görmek istersiniz? CHP’den Zeydan Karalar diyorsanız biri, AK Parti’den Tamer Dağlı’yı görmek isterseniz ikiyi, İYİ Parti’den Mehmet Ali Bilici’yi görmek isterseniz üçü tuşlayın’ şeklinde ifade edildi.

Zeydan Karalar aday adayı, onu biliyoruz. Tamer Dağlı, aday adayı dahi olmadı. Nereden çıktı bu isim? Diyerek hayret etmedim değil!

Mehmet Ali Bilici ise kulislerde aday adayı!

Bu anket eğer memnuniyet anketi ise bir kere soru sorma yöntemi yanlış olmuş işin özünde.

Memnuniyet anketinde ‘memnun musunuz?’ sorusuna karşılık gelecek ifadelerin kullanılması gerekir. Bu anket ‘tanınırlık anketi’ olmuş bir adet…

Eğer bu anketi CHP yaptırmıyor da AK Parti yaptırıyor ise bu tür ankette sağlıklı anket değil.

Hiç aday adayı olmamış bir ismin sorulması biraz ayakları yere basmayan soru tipi olmuş.

Netice itibariyle anketler sağlıklı sonuç vermeyecek cihette yapılan anketler olmuş. Bu tür anketlerin sonuçlarına bakarak partiler adaylarını belirlemek isterseler büyük hataya düşerler.

Bu da benim düşüncem…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları