18 Ocak 2022 - Salı

EMEKLİ İNSANLAR YOLUMU ÇEVİRDİ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
148 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Memleketin ekonomisini artık anlatmaya ihtiyaç duymuyorum. Çünkü ekonomiden yana dertli olmayan, geçinmekte zorluk çeken insanların sayısının her geçen gün arttığı bir ortamda insanların yaşadıklarını görmeyenlerin yüzünden artık perişanlık katlanarak artarken bizim söylediklerimizi, söyleyeceklerimizi görmezlikten gelenler olduğu sürece ne söylesek boş!

Önceki gün emekli bir insan yolumu çevirdi. 3 bin lira emekli maaşı aldığını ve geçinemediğini belirtip “Bu bizi yönetenler, emekli maaşıyla açlığa sürüklenmemize neden olanlar bizi neden duymazlar? Neden görmezler?’ diye bana sordu.

Ben daha sormadan ‘Ak Parti’ye oyumu veriyorum. Ama inanın pişmanım’ dedi.

Neden pişman olduğunu sorduğumda ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diye yola çıktılar. İnandık. Ama her şey eskisinden daha kötü oldu’ diyerek de pişmanlığının sebebini açıkladı.

Emekli olarak kendilerine intibak yasasından kaynaklı haklarının verilmediğini, partinin içerisinde “Adalet” ifadesi olmasına karşın emekliler arasında ayrımcılık yapıldığını ve haklarının adeta gasp edildiğini belirterek bunun da ‘Kul hakkı’ olduğunu söyledi.

Dinledim bu emekli kardeşimizi. 70 yaşında caddenin köşesinde çakmak, yara bandı satarak evine ekmek götürmek için sabahın ayazında sokaklarda olduğunu belirtip ‘Emekli dernekleri de memnun hallerinden. Oturup maaşlarını alıyorlar, bir elleri yağda, bir elleri balda. Çıkıp emeklinin hakkını aramak yerine nasıl olurda koltuğu kaparız diyerek çalışıyorlar. Emekliler derneği seçimi varken her yeri dolaşanlar şimdi oturup bir açıklama dahi yapamıyorlar. Onlardan da fayda yok’ dedi.

Haksız da değildi emekli kardeşimiz.

Gazeteci olarak bana dertlerini anlatıp bunları yazmamı rica etti. Ben de kendisine ‘fırsat bulduğum her ortamda bunu dile getirdiğimi belirtip yine de konuyu ele alacağıma söz veriyorum’ dedim ve onun bu duygularını bugün buradan dile getirdim.

Hoş, bu emekli kardeşimizin sıkıntılarını bilmeyen yok. Herkes yaşıyor bu ülkede bu zorluğu. Lakin siyasi erki elinde bulunduran mevcut iktidar bence emeklilerin hakkını vermiyor, vermemekte de ısrar ediyor.

İntibak yasasını neden çıkarmazlar? Neden hayata geçirmezler?

CHP’nin Adana Milletvekillerinden 3 isime intibak yasasına vurgu yapmaları konusunda görüşlerimizi aktarıp sonra da ricada bulundum. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm açıklamalarını dikkatle takip ettiğimde intibak yasası konusunda bir tek söz etmediğini belirterek ‘neden konuşmaz?’ sorusunu sordum.

Bu 3 milletvekilimiz (Ayhan Barut, Burhanettin Bulut ve Orhan Sümer) konuyu genel başkana ileteceklerini belirttiler. Hatta Sayın Ayhan Barut, Kılıçdaroğlu’nun Adana’daki açılış töreni için katılımı öncesinde genel merkeze konuyu ilettiğini dahi belirtti. Lakin yine bir tek kelam etmedi, edemedi Sayın Kılıçdaroğlu…

Yani emeklinin intibak konusu yine bir başka bahara kaldı…

Asgari ücretin altında maaş alan emeklinin bu parayla geçinme imkanı bulamadığını bir kez daha hatırlatalım. Emeklinin çilesinin bitirilmesini talep edelim.

AK Parti Hükümetinin, ortağı MHP’nin de bu kadar sessiz kalarak emekliyi ezmelerinin sebebini de bir türlü anlamış değilim.

Demek ki herkesin tuzu kuru…

Biz görevimizi yapalım, gerisini de siyasetçiler ve siyasetçilere oy verenler düşünsün…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları