11 Mart 2024 - Pazartesi

KARIŞAN ÇOK BİLEN YOK!

özcan

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
135 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

31 Mart yerel seçimleri yaklaştıkça siyasi partilerden belediye başkan adayı olan isimleri gözlemlediğimde adaylara yönelik olarak ‘karışan çok bilen yok’ cümlesini maalesef kurmak durumundayım.

Hangi mahalleden ne kadar oy alacaklarını bilebilecek kadar(!) siyasi dehaya sahip bazı aklı evveller adayın etrafını kuşatıp ‘her şeyden kendileri sorumlu gibi’ bir davranış sergiliyorlar. Adayın nereye gideceğine, kimle görüşüp kimle görüşmeyeceğine onlar karar veriyor.

Projelerine dahi müdahil olarak bence ‘yanlış’ yönlendiriyorlar. Bazı aday olan isimler de aynı parti çatısı altında 2 ayrı SKM kurarak bu yanlışlığı kendilerince düzeltmiş oluyorlar.

Düşünebiliyor musunuz, bir siyasi partinin çatışı altında iki ayrı Seçim Koordine Merkezi’nin var olmasını!

Biri ayrı telden çalıyor, diğeri başka telden!

Dedim ya, ‘karışan çok, bilen yok’ diye…

Aynen böyle vallahi…

Adayın proje tanıtım toplantısını halayların çekildiği, müziklerle sloganların atıldığı bir miting alanına dönüştürme fikri işi bilen kişilerden çıkabilir mi?

Bu aklı evvel kişiler, ‘Seçimi kazanırsak kimler işten çıkarılacak?’ sorusuna şimdiden yanıt arayarak listeler hazırlamaya dahi başlamışlar!

Yetmez!

Kimler nereye müdür olacak? Sorusuna kendi akıllarınca karar verip listelerini ceplerinde taşımaya başlamışlar!

Yazık ki ne yazık!

Ben bu yukarıda ifade ettiğim yanlışlığı birkaç partide görüyorum. İktidar partisi olan Ak Parti’de de görüyorum, CHP’de de görüyorum.

Mevcut belediye başkanlarının yeniden aday olduğu partilerde bereket versin bu tür aklı evveller sahneye çıkamıyorlar. Sebebi ise belediye başkanının o belediyeyi onlardan daha iyi bilmesi olsa gerek…

Hiçbir aday ‘çevreye duyarlıyız’ demesin. Asla kabul etmem. Çevreyi nasıl katlettiklerini seçim döneminde daha iyi görüp anlamış olduk!

Hiçbir aday ekonomik sıkıntıdan söz etmesin. Harcadıkları seçim masrafını 5 yıllık başkanlıkları döneminde alacakları maaş ile karşılamayacakları için, dertlenmelere gerek yok!

Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete misali…

Allah sonumuzu hayır etsin…

Adana’nın akıbetini de hiç ama hiç hayırlı görmüyorum bu aklı evvellerin yüzünden…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları