02 Nisan 2024 - Salı

SEÇMENİN SANDIKTA VERDİĞİ MESAJLAR (1)

seçmen sandık mesaj

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
35 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Özelde Adana için, genelde ise Türkiye için 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını her yurttaş kendine göre değerlendirecektir. Kişilerin yorumlarının istikametinde oylarını kullandıklarını ve mevcut dengelerin de bu nedenle değiştiğini düşünüyorum.

Seçmen sandıkta ne mesajı verdi? Bu mesaj kimeydi? Verilen mesajlardan kıssadan hisse niteliğinde pay çıkarması gerekenler çıkaracaklar mı?

Adana özelinde seçmenin verdiği mesajları öncelikle irdelemek gerekiyor.

AK Parti’nin aday belirleme yöntemi, adayların aday oldukları bölgeye olan yatkınlığı, teşkilatların adayların arkasında durup durmadıklarını öncelikle genel merkezin masaya yatırması gerekiyor.

AK Parti Genel Merkezi, seçim değerlendirmesini yaparken kendi teşkilatlarına, milletvekillerine, genel merkez yöneticilerine asla bu konuda yorumlarını yapmalarını istememesi gerekiyor. Çünkü parti bünyesindeki insanlar tespitleri doğru yapamıyorlar.

Tarafsız, kentin nabzını tutan, siyaseten aklı başında tespitler yapabilen, hatta partili dahi olmasa da Adana’yı, Adana siyasetini, dengeleri iyi bilen denekler üzerinden hareket ederek seçim analizi yapılmalıdır.

AK Parti’nin teşkilatlarının eksikliklerinin ortaya konulması ve bu anlamda hızlı kararların alınması gerekir. Cumhur İttifakı’nın Adana özelindeki seçimde izledikleri yol haritasında eksikliklerin neler olduğunun acilen tespit edilerek gerekirse radikal kararlar alınarak, kimsenin de gözünün yaşına bakılmadan fatura kesilmesi gerekiyor ise onun acilen yapılması gerekir.

Sözün özü, ortaya çıkacak sonuçların irdelenerek ‘gereğinin yapılması’ artık elzem olmuştur.

Bu iktidar partisi ve Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı olan MHP adına yapılması gereken tahlildir.

Seçimlerden başarıyla çıkan CHP açısından sandıkta seçmenin verdiği mesajların da iyi irdelenmesi gerekiyor.

Nasıl ki AK Parti ve Cumhur İttifakı için seçmenin verdiği SARI VE KIRMIZI KART cezasını andıran sert uyarılar ortada duruyor ise, CHP adına da ‘size verilen bu oyların azalmadan artmasını sağlamak adına nelerin yapılması gerektiği konusunda’ kırmadan dökmenden bir analiz yapılarak bu analizin hayata geçirilmesi gerekir.

Sözün özü, her siyasi parti iç hesaplaşmasını, muhasebesini iyi yaparak yol haritalarını çıkarmalıdır.

Adana seçmeni, CHP’ye ‘bakın size iyi yetkiler verdik, bunu iyi  değerlendirin’ mesajını verirken, Cumhur İttifakı’na ise ‘bir adet kendinize gelin’ mesajını vermiştir.

Asıl ders alması gereken siyasi iktidardır. Siyasi iktidarın neden bu denli yenilgiye düşmesinin sebeplerini de tahlil etmesi gerekir.

Siyasi iktidara Adanalı insanların vermiş olduğu mesajları da ana başlıklarıyla yarın bu sütunlardan dile getireceğimizi belirterek bir soluklanalım. Yarın görüşmek dileğiyle…

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları