14 Haziran 2023 - Çarşamba

SİVRİSİNEK İSTİLASININ SORUMLULARI BULUNDU!

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
203 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Adana’nın yaz mevsimine girmesiyle en önemli sorunlarından birisi de sivrisinek istilası oluyor. Kapı pencere açamıyorsunuz. Sıcakta yatamayınca kapı ve pencere açmak zorunda kalıyorsunuz. Açtığınızda da sivrisineklere teslim oluyorsunuz.

Son yıllarda sivrisinek istilası konusunda yazılmayan konu kalmadı. Yetkililer, sinekle mücadele ettiklerini belirten açıklama yapıyorlar. Halk ise sivrisinekle mücadele edilmediğine dikkat çekip isyan ediyor.

Halkın isyanına kulak veren belediye meclis üyeleri de her ay mecliste kürsüye çıkarak Zeydan Karalar beye hitaben ‘sivrisineklere bizi esir ettiniz’ diyerek tepki gösterip biran önce harekete geçilmesini talep ediyorlar.

Bu talepler yapılır iken yaz geçiyor! Sineklerden halk ise bir türlü kurtulamıyor.

Son Haziran ayı meclis oturumunda sivrisinek istilası yeniden gündeme getirildi.

Başkan Zeydan Karalar, Adana’nın sıtma memleketi olduğunu, her ay düzenli olarak larva dönemleri dahil olmak üzere kalıcı olarak sinekle mücadele edildiğini belirten bir konuşma yaparak sinek istilasının sorumlularını açıkladı!

Karalar’ın ifadeleri aynen şöyle. “Seyhan Nehri’nin suyunu kestiler. Su kesilince orada göletler oluştu. Bu göletlerde sinekler üremeye başladı. Buğday hasadı döneminde sinekler artıyor. İnsanlar kendi sokaklarının ve evlerinin önüne temiz tutsalar bu kadar sinek olmaz”

Ve süre verdi Sayın Karalar. “15 güne kadar sinek şikayetleri azalacak…”

İnşallah diyelim.

Diyelim demesine de 15 güne kadar sinekler azalır mı? Orası da ayrı bir konu…

Başkan Zeydan Karalar larva mücadelesi konusunda ilçe belediyelerinden yardım istedi. Bu yardımı isteyen Başkan Zeydan Karalar’a meclis üyeleri önemli bir konuyu hatırlattı.

“İlçe belediyelerinden yardım istiyorsunuz. İlçe belediyelerine sinekle mücadele konusunda ayırdığınız bütçeyi aktarmıyorsunuz”

Yani demek istiyorlar ki para sizde, ilçe belediyelerinden mücadele etmeyi istiyorsunuz. Verin parayı, ilçe belediyeleri mücadele etsin…

Haksız da değiller yani…

Sayın Karalar, ilçe belediyelerden bu ricada bulunurken ‘İlçe belediyelerinin hangi bütçe ile bu mücadeleyi yapacağını’ hiç düşünmüyor.

Olan halka oluyor. Sineklere teslim oluyoruz.

Bakın görün Temmuz ayı meclis oturumunda yine sivrisinek istilasını konuşacaklar.

Yani elde var sıfır misali…

Sinekle mücadeleye alışacağız sanırım…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları