09 Nisan 2024 - Salı

KARALAR'DAN 3 ÖNEMLİ İPUCU

zeydan karalar

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
21 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

İkinci kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Zeydan Karalar’ın Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in mazbatasını alarak göreve başlaması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşma oldukça dikkat çekiciydi.

Başkan Karalar, kendisinin siyaseti bırakmadığı sürece Adana halkının desteğinin hiçbir zaman kendisinden eksik olmayacağına inandığını vurguladığı konuşmasında önümüzdeki günlerin habercisi olacak nitelikte bazı ipuçlarını veren konuşmasından siz kıymetli okuyucularımı haberdar etmek istedim.

Birinci ipucu Yüreğir Belediyesi ile ilgiliydi. Karalar, ‘CHP Genel Merkezinin oluşturacağı ekipler ile belediyelerimiz denetlenecek. Bakın görün önümüzdeki günlerde Yüreğir Belediyesi’nden neler çıkacak neler!’ ifadesi Yüreğir Belediyesi’nden pis kokuların geleceğine dair öngörüsüydü. Pis kokular gelir mi? Bence de gelir. Yeter ki ciddi anlamda denetlenmiş olsun…

İkinci ipucu Saimbeyli Belediyesi ile ilgiliydi. Karalar konuşmasında ‘Gelecek dönemlerde bugün kazanamadığımız ilçeleri de kazanıp CHP’li yapacağız. Saimbeyli için durum farklı. Yakında orası ile ilgili bir gelişme olacak’ ifadesini kullandı.

Saimbeyli Belediyesi’ni bağımsız aday olan Mahmut Dal kazandı. Sanırım bu bağımsız aday olan Mahmut Dal, önümüzdeki günlerde CHP’ye katılacak. Zeydan Beyin kastı bu olsa gerekir. Bu anlamda da görüşmeler yapacağına dair ipucunu kürsüden vermiş oldu.

Üçüncü ipucu ise Oya Tekin ile ilgiliydi. Karalar, Seyhan Belediye Başkanı iken belediyenin girişine ‘Halkın belediyesi’ ibaresi yazdırdığını ve bu ibareyi Akif Akay’ın başkan olunca kaldırdığını belirtip ‘Seyhan Belediyesi ve diğer tüm ilçe belediyelerimiz halkın belediyesidir’ ifadesini kullanarak Oya Tekin’in de tüm belediye bünyesinde bu ifadeyi kullanmasına adeta işaret etmiş oldu.

Karalar’ın 31 Mart öncesinde meclisinde iktidar olan Cumhur İttifakı’nın bugün muhalefet olduğuna dikkat çekip ‘Ben o meclis üyelerine borçlanma yetkisi istediğimde bana nasıl olsa 6 ay sonra benim başkanlıktan düşeceğimi söyleyip yetkiyi vermediklerini ifade etmişlerdi. Ben de onlara aç tavuk kendisini darı ambarında görürmüş demiştim. Bugün kimin haklı olduğunu görüyorsunuz’ cümleleriyle meydanı dolduran insanları bir kez daha motive etti.

Şimdi Karalar’ın önü açık…

Yetkiyi alması adına hiçbir sıkıntı yok her konuda. İlçe belediyelerine de direk etki edecek konumda. İlçelerin meclislerindeki meclis üyeleri de kendi belirlediği isimlerden oluşuyor. Yani direnç gösterecek isimlerde yok artık.

Bu ipuçlarının yakın zamanda gerçekleşmesinin beklendiği ortamda ilk meclis oturumunun gündemi de otogar yapımı olacak.

Yereldeki gelişmeler şimdilik bu kadar…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları