07 Nisan 2023 - Cuma

İYİ PARTİ’DE İSA AYANOĞLU FARKI

Yazar - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 4 dk.
336 okunma
HÜSEYİN YETİŞ

HÜSEYİN YETİŞ

yetis.huseyin@gmail.com - 0 (545) 3649543
Google News

Türkiye 14 Mayıs’ta yine sandığa gidecek. TBMM’de 28. Dönemde görev yapacak 600 milletvekili belirlenecek.  Adana’mız da  ise  1.335.321  seçmen 4585 sandıkta oy  15 milletvekilini ve Cumhurbaşkanımızın kim olacağını belirleyecek. 15 Milletvekili  dağılımı ise  siyasi partilere göre  nasıl olacak. Buna seçim sonrasında oluşan neticeler gösterecek. Ancak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adana’mızı  ve  bizleri  temsil edecek milletvekilinde  sahip olunması gereken özellikler nelerdir.? Diye düşünmeden geçemedim.

Bir milletvekilinde olması gereken özellikler, görevinin gerekliliklerini yerine getirebilmesi ve toplumun beklentilerini karşılayabilmesi açısından oldukça önemlidir. Bir milletvekilinde olması gereken özelliklere  baktığımızda  ise ; liderlik, adalet, iletişim becerileri, deneyim, vizyon, saygınlık, çalışkanlık ve iyi bir eğitim gibi özelliklerin olması gerekmektedir. Bu özelliklere sahip bir milletvekili, halkın güvenini kazanarak ülkenin yönetiminde etkili olabilir. Peki bu özellikleri taşıyan kaç tane milletvekilimiz   vardı ? Yada yeni dönemde seçilebilecek milletvekilimiz var.

Önceki gün  Milliyetçi Hareket Partisi  (MHP)  Milletvekili  adayları açıklandı .  MUHARREM VARLI,  AYŞE SİBEL ERSOY, MUSTAFA İZGİOĞLU,
FİRDEVS CİNGÖZLER,  ALEV ATAŞ,  UĞUR ÖZTÜRK,  BÜNYAMİN AVCI, YUSUF BAŞ,  ADEM GÜNDOĞAN, AHMET REHA YERLEŞEN,  ZEKERİYA SİVEREKLİ,  HAKAN UYKIZ, ATİLLA DUYGUN, MAHMUT TÜLEK,  TUFAN BİLEN   listeye giren isimlerdi. MHP’de Sosyal medyada ve siyasi kulislerde listede kendisine yer bulamayan yada sıralamayı beğenmeyen adayların bir küslük içerisinde olacağı konuşuluyor. Bu gerçekleşir mi ? bunu önümüzdeki günler gösterecek.

Ancak, son dönemde kamu oyunda adını sıkça duyuran Av.İsa Ayanoğlu ismi ise dikkatimi çekti. İsa Ayanoğlu. Bir çok sosyal sorumluluk projesinde yer almış ve çeşitli kültürel etkinliklerin organizasyonuna katkıda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi, 26.Dönem 8.sıra Adana milletvekili adayı. Bu dönem ise İYİ Parti Adana Milletvekili aday adayı. 2006 yılından bu yana Adana ilinde kurucusu ve sahibi olduğu Ayanoğlu Hukuk Bürosu’nda serbest avukat olarak çalışan,.Adana Umut Yolu Madde Bağımlılığını Önleme ve Mücadele Derneğinin kurucu başkanı olup, halen bu görevi yürüten, Dernek başkanı sıfatıyla Adana Valiliği Başkanlığı’nda kurulan ve 2013 yılından bu yana her 3 ayda bir toplanan İl Uyuşturucuyla Mücadele Koordinasyon Kurulunun sivil üyesi. Adana Barosuna bağlı yaklaşık 1000 avukat üyesi bulunan Meslekte Hizmet Grubu’nun divan kurulu üyesi. 2015 yılında kurulan Aladağ Spor Kulübü’nün kurucu başkanı. 25. Ve 26. Dönem  MHP  Milletvekili adayı Av İsa Ayanoğlu ; ülkücü tabanda çok sevilen bir avukat.  MHP den istifa ederek İYİ Parti’ye katılan  temayülde 2076 oy alarak 51 kişiden 8. Olma başarı gösteren sevilen ve sayılan bir isim.

Ülkücü tabanda  geçen üyelerimizin desteğiyle hiçbir maddi kaynağın etkisi olmadan sırf liyakat ve sevgi nedeniyle bu başarıyı elde eden Av İsa Ayanoğlu. İsminin  İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ve yol arkadaşlarının çok iyi dikkat ederek tercih etmesi gerektiği  kanısındayım. Çünkü ; MHP’de  liste başı 6 dönemdir Milletvekili olan ve tabandan tepki aldığı siyasi kulislerde konuşulduğu gözlenen   Muharrem Varlı oldu. Mevcut  liste küskünlük yaratacağı bakılırsa   ; İYİ Parti’nin  Av isa Ayanoğlu'nun   3 veya 4 gibi kritik sırada olması halinde MHP tabanından ciddi oy alabileceği ; Adana'da 2 vekili bulunan İYİ Parti’nin bu dönemde milletvekili  sayısını  4 vekile çıkartabileceği ifade ediliyor.

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları