30 Temmuz 2022 - Cumartesi

YAZIK ÇOK YAZIK..

Yazar - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 6 dk.
449 okunma
HÜSEYİN YETİŞ

HÜSEYİN YETİŞ

yetis.huseyin@gmail.com - 0 (545) 3649543
Google News

İstediğin kadar emek ver. İstediğin kadar  mücadele ver. Gazetecilik yap. Ağzınla kuş tut. Her şey boşuna. Senin başarısız olabilmen için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bu kentin kaderinde zor ama zoru başarabilmek için çok ama çok mücadele etmek var. Ama nereye kadar.  Hevesini kırıyorlar. Engel oluyorlar.

Kendi yandaşlarının hiçbir vasfı olmamasına rağmen , hatta hiçbir meziyeti olmamasına rağmen sanal alemde eşine  halk eğitim kursu açarak devletimizi zarara uğratanlar, defalarca uyarmamıza rağmen , ziyaret ederek üst düzey yetkililerimizle görüştürmemize rağmen ve hatta ; Seyhan Eski  Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu’nun bizzat arayıp kurs açılması talebini  rica etmesine bile bizleri  hiçe saydılar. Dez avantajlı bölgede bin bir zorluklarla evlatlarının karate branşı ile tanışmasına 1. Kademe Antrenör olmamız bahane gösterilerek engel olundu.  Günahımız  neydi  onu da bilemiyoruz. Ve .. gün geldi  yaptığı skandal ortaya çıkınca söz konusu halk eğitim merkezi  müdürlüğünde  yönetim değişti.

Ama, değişime biraz sevinmiştim. Nedeni ise söz konusu müdire hanımın  çok sevdiğim yıllarca  haberlerini  yaparak emek verdiğim güzide bir sendikamızın üyesi olması ve Adana İl Temsilcisi kardeşimin çok sevdiği bir isim olmasıydı. Ve.. ilgili kurs için bin bir umutla kurs talebim  için baş vuruda  bulundum.  Kurul toplanarak   kurs açabilmem için onay verdi. Okul bulmamız ifade edildi. Uzun araştırmalarımız sonucunda güzide bir okulumuzda çok değer verdiğim  abimin referansı sayesinde çalışmalara başlamam istendi. Onlarca öğrenci buldum. Okul idaresinden  kurs baş vur yazısı aldım. Müracat etmek istediğimde konuyu Hayat Boyu Genel Müdürlüğüne taşıyacaklarını ve beklememi ifade ettiler.  

Şahsım olarak Adana Valisi sayın Dr. Süleyman Elban ve Seyha n İlçemiz için bir şans olan değerli büyüğüm Kaymakamımız Sayın Mustafa Yavuz’a yaşadığım durumu anlattım. 1. Kademe antrenörlük belgesi ile Adana Yüreğir başta olmak üzere bir çok il ve İlçede aynı belge ile kurs açan arkadaşlarımı emsal gösterdim. Sayın Kaymakamımıza spor mevzuatını bile okumadan, anlamadan Antrenörlük belgesi yetersiz şeklinde bir mazaret ifade ettiler.

Ve.. aradan 3 ay geçti. Şahsımı arayan bir müdire hanım, “ Biz Hayat Boyu Genel Müdürlüğüne yazı yazdık. Bize gerekli cevap geldi,.Tebrik ederim. Sonunda başardınız.  Kursunuzu hemen açabiliriz .” dedi. Bu habere biraz sevindim. Ama, 5 ay gibi bir sürede gereksiz yere zaman kaybettirildim. Çünkü ; Eğitim ve öğretim sona ermesine on beş gün vardı. Dolayısıyla kurs açsak bile 15 gün sonra tüm baş vuracak öğrenciler  tatil nedeniyle okula kurs için gelemeyeceklerdi. Ve .. şevkimiz yine kırıldı.

Bir umut diyerek Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde açılacak eğitim faaliyetlerinde görevlendirilmek üzere Adana İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne eğitim görevlisi başvurusunda  bulundum. Başıma bir kaza gelmemesi için AK Parti Adana Milletvekilllerim Sayın Tamer Dağlı ve Abdullah Doğru, AK Parti Adana İl Başkanı Sayın Mehmet Ay ,Spordan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sayın Mustafa Çiçek, Gazeteci meslektaşım yol arkadaşım Gökmen Oğur, Karate İl Temsilcisi abim ve Hocam Sayın Maşallah Aykurt,Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanım Cafer Esendemir  ağabeylerimden referans olmalarını arz ettim. Ve .. beklenen sonuç burada da karşıma çıktı. 1. Kademe engeli.Engeli koyan ise ilgili yetkililerimiz.

 

Ama artık yeter. !

 

“Adana’da birlik ve dayanışma içerisinde  hep birlikte başarı çıtamızı yükselteceğiz. Karate Adana’nın tüm ilçelerinde olacak. Bizler  her zaman sizlerin yanındayız.” Diyen İl Gençlik  ve Spor Müdürümüz çok sevdiğim ve saydığım Sayın Muzaffer Çintimar’ Müdürüme bir hatırlatmada bulunmak istiyorum

.Yapmış olduğunuz 1. Etap yerleştirme listesinde karate branşında görev verilen isimlere baktığımızda birden fazla kamu kuruluşunda  resmi olarak görev yapan, karate çalışmaları yapan hocalarımızın isimleri  var.

Ve.. hatta yüz kızartıcı davada yargılanan akibeti belli olmayan isim bile var. (Ben bu ismi yazmaya bile utanıyorum).Bu isimin İl Şube Müdürünüzün yakın hemşerisi olması mı etkili oldu.

  Bir de  Karate İl Temsilciliği görevine büyük umutlarla gelen  abimizin size verdiği referans isimlerde  ise cabası. Siz bu listede yerleştirmeyi yaparken gerçekten ihtiyacı olan isimlere imkan verseydiniz bizler daha çok sevinirdik. .Yerleştirme yaparken bu memlekette bazı şeyleri bilen , ama susmak zorunda bıraktırılan, bahanelerle engellenen  bizleri   göz önünde  bulundurmanızı  arz ediyoruz. Sayın Müdürüm. Sizler , bizlerin ağabeyisiniz. Bizlerin  günahı nedir ? Yoksa çok iyi niyetli mi davrandık. Bilemiyorum. Ama, Yazık ;  çok yazık.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları