25 Mart 2020 - Çarşamba

DAVA ADAMI OLABİLMEK

Yazar - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
448 okunma
HÜSEYİN YETİŞ

HÜSEYİN YETİŞ

yetis.huseyin@gmail.com - 0 (545) 3649543
Google News

Dava adalettir, mazlum her kimse ise mazlumun safında durmaktır dava. Dava hüzündür, mücadeledir, ümittir, sıkılmamaktır, pes etmemektir, yorulduğunda dinlenmesini bilip hemencecik yeniden yola koyulabilmektir. Dava aşktır, samimiyeti dibine kadar yaşamaktır.

Bir davanın adamı olmazsa dava yürümez. Davasının adamı olamayanlar da zafer göremez. Ne var ki, dava adamı olmak kolay değildir. İnsan çalışıp çabalayarak her şey olabilir. Fakat dava adamı olmak, idealist insan olmak çok farklı bir şeydir.

Dava adamı olmak fikir sahibi olmaktır. Fikir adamı, yeni bir hayat ve büyük idealler için mücadele eden, insan ve toplum hayatına her boyutuyla yön vermeye çalışan, insanların bakış açılarını, davranışlarını, tepkilerini şekillendirmeye çalışan bir değerler ve inançlar adamıdır.

Dava adamı; bir asker gibidir. Yemeğini değil maksadını düşünür, O’nun için hayata ait şeyler maksada hizmet eden unsurlardır. Dava adamı gerektiğinde İnandığı idealler uğrunda ömrünü tüketebilen kişidir. O, kolay zamanda ahkâm kesenlerden değil, zor zamanda hizmet edenlerden olmalıdır. İslam’ın izzetini göstermek hususunda en ufak bir zaaf göstermemelidir.

Dava adamı, davası uğrunda yaşamayı ve ölmeyi bilen ve başaran kimsedir. Davası uğrunda yaşamayı ve ölmeyi göze almanın derdini dert edinen kimsedir. Bundan ötürüdür ki, dava, dava adamının sağlık ve varlık sebebi olmuştur.

Yalnız inanmak büyük bir değer taşımaz. İnandığımızı bütün boyutları ile bilmemiz de lâzım.

Bu memleketin en büyük faciası, en seçkin evlatlarının beynini ve kalbini itlere peşkeş çekmesi. Halledilmesi gereken büyük dava, bu topraklar üzerinde münevverin nefes alabilecek hale gelmesi.

Bu dünya fânidir. En büyük dava, bâki olan âlemi kazanmaktır. İnsanın itikadı sağlam olmazsa, davayı kaybeder. Hakikî dava budur. Bunun haricindeki davalara karışmak zararlıdır

Baki bir dava fani insanların omzuna bina edilemez

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları