12 Temmuz 2020 - Pazar

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ VE CHP KURULTAYI

Yazar - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 4 dk.
441 okunma
HÜSEYİN YETİŞ

HÜSEYİN YETİŞ

yetis.huseyin@gmail.com - 0 (545) 3649543
Google News

Pandemi sürecinde başta AKP ve bazı politikacılar olmak üzere günümüze kadar alışagelmiş alışkanlıkların devam edeceğini gözlemekteyim.

AKP, iktidarını sürdürmek için tolumun ve anayasanın genleriyle oynamakta ısrarlı
Hem iç hem de dış politikada hesapsız, başı,sonu, geleceği belli olmayan manevralar yapmaktadır. Bu belirsiz ve hukuksuzluğa karşı;

AKP’ ve MHP seçmeni dahil toplumun büyük bir kesimi gidişattan gerçek anlamda rahatsız… işsizlik, yokluk, yoksulluk içinde Olan sokağın yüzde 80-90’ı perişan ve haksızlığı, hukuksuzluğu işsizliği çözecek LİDER arayışında… Bu Noktada En büyük sorumluluk ise kuşkusuz savaşarak kurulan CUMHURİYET ve mirasçısı olduğunu iddia eden CHP’ ye düşmektedir. Beklentide bu yöndedir.

Ne yazık ki tüm araştırmalarda çıkan sonuca göre CHP’nin oy oranında artış görülmemektidir. Hatta düşüş eğiliminde olduğudur. Bunca zulme, ve hukuksuzluğa karşı CHP neden oy artışı sağlamadığı? Niçin ve hangi etkenlerden dolayıdir? durum bu haldedir? Neden İKTİDAR ALTERNATİFİ OLMADIĞIMIZ partiyi yöneten kadrolar ve kazanılan belediyeleri yöneten başkanlarımızın cevaplaması gereken sorular olarak karşımızda durmaktadır.

Kesin olan tek şey var emek verenlerin parti içindeki umudun tüketildiği ve toplumun ise bize güvenmediğidir.

Bizim umut olabilmemiz ve toplumun güvenin kazanılması için partiyi yöneten kadroların ve tek adamlığa yönelen bazı belediye başkanlarımızın bireyselleşmesi, Tek Adam ve Ben'' olmasıdır.

Bu kurultayın İKTİDAR KURLTAYI OLMASI İÇİN ve GÜVEN İÇİN yapılması gereken çok şey varken. salgını (Covid 19) dikkate aldığımızda 25-26 Temmuz’da yapılacak olan kurultayımız için acele edildiği, seyircisiz olması, birilerin yangından mal kaçırmak istediği gibi tartışmalari farklı platformlarda görmekteyiz.

Bu Kurultayda Hak'in, Hukuk'kun,Adalet'tin, ve Emeğin en yüce değer olarak kendi içimizde kabul görmesi sağlanacak mı? Bazı Yönettim ve Belediye Baskanlarimizin Tekleşmenin önüne geçilecek mi?
İktidar Kadroları PM'sine Girecek mi?

İKTİDAR OLMAK İSTİYORSAK

Gerek parti içi tartışmayı sonlandırmak için gerekse topluma güven vermek için iç ve dış barışını sağlayıp “İKTİDAR OLUP BU ÜLKEYİ DÜZE ÇIKARACAĞIZ DİYORSAK’’ 60 Kişilik PM ( Parti Meclisini) en azından Sayın Genel Başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU ile birlikte Eski Genel Başkanlarımızdan Sayın Altan ÖYMEN, Murat KARAYALÇIN,Hikmet ÇETİN gibi Parti Akli ve Evrensel Sol benimsemiş insanlarla birlikte hazırlanmalı güven sağlanmalı, Partiyi kurultaydan sonraki sürcte tartışmanın dışında Tutmalıyız..

Böylece kaygılar giderilir ve bireyselciğin önüne geçmiş olmakla birlikte “iç Barışıni gerçekleştirmiş, Toplumla Barışmış olarak ülkeyi düzlüğe çıkartacak kadrolarında CHP’dedir” mesajını vermiş oluruz.

Pandemi sonrasi sürecine Hazırlık yapamasak, Süreci Okuyamasak 1-2 yıl içinde oluşacak yeni DÜNYA DÜZENİNDE FETÖ’nün kumpası sunucu intihar eden Cumhuriyetin Komutanı Ali TATAR’ın deyişiyle;
“Bu şekilde giderseniz ne yönetecek ordu, nede yaşayacak cumhuriyet, ne de bir ülke bulamayacaksınız”

NATO’nun Dünya Sağlık Örgütü’nün ve Birleşmiş Milletlerin bile tartışıldığı Yeni dünya Düzenine hazırlıklı olmak zorundayız. Şüphesiz başta hazırlıklı olması gereken de CHP’dir. ancak;

CHP' seçmenin fedakarlığı,Mücadelesi sonucu 2019 Yılında Kazanilan belediyelerimizin bir kismi Örgütleri Ele geçirmesi, Benlik ve Tek'lik olnayışı, Kendine Göre Kadrolar oluşturmaları sonucu CHP'li seçmende Ümitsizliğı ve inançsizliği getirmiştir.
Dünkü inançlı seçmen olmadığı kaygısını taşımaktayim ve sokaktaki gözlemim bu yöndedir. Saygılarımla.

nesini söyleyim canım efendim
gayrı düzen tutmaz telimiz bizim
arzuhal eylesem deftere sığmaz
omuzdan kesilmiş kolumuz bizim

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları