25 Ocak 2024 - Perşembe

BİZLER GAZETECİ DEĞİL MİYİZ ?

MAĞDUR GAZETECİYİZ..

Yazar - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 4 dk.
468 okunma
HÜSEYİN YETİŞ

HÜSEYİN YETİŞ

yetis.huseyin@gmail.com - 0 (545) 3649543
Google News
Uğur Mumcu dostları olarak; katledilişilinin 31. Yılında Kalpaksız Kuvayı Milliyeci, korkusuz gazeteci Uğur Mumcu'yu andık.
Yaktığı aydınlık meşalesi bizleri aydınlatmaya devam edecek. Ancak şunu unutmamak gerekir.Duayen gazeteci merhum Uğur mumcu'ya Allahtan rahmet diliyorum.Ancak şunu tüm içtenlikle haykırmak istiyorum.
Uğur Mumcu bir ekoldü.gazeteciydi.Bu topluma ışık saçardı. Günümüzde bu ekolü benimseyen yerel basında çalışarak dik duruş sergileyen meslektaşlarımız parmakla sayılacak kadar çok az kaldı. Bu meslektaşlarım ise Adana'da.. 
CHP'li Belediyelerin başkanları (Akif Kemal Akay başkanımızın dışında )yok sayıldı. Yıllarca beraber çalıştığımız gazeteci meslektaşlarımız bi makamda danışmanlık yapmaya başladığında  tasarruf genelgei bahanesi ile ilk darbeyi bizlere vurdular. Hatta, basın toplantılarına bile davet edilmiyoruz. Defalarca haberlerinizi yaptik.Ama buna rağmen ötekileştirildik.
Tepkimizi ortaya koyduk.
.TBMM''de Adana milletvekillerimizle konuştuk.Ama hiç bir destek göremedik.
 6 Şubat asrın felaketini yaşamamıza rağmen Basın İlan Kurumu (BİK) bizlere hiç bir destek vermeden 2 sgk çalışanı ve büro zorunluluğunu  getirdi. Ve.. Bikzede olduk.
Bunu firsat bilen CHP'li İl ve ilçe başkanlarımız ve diğer siyasi il ve ilçe bağlanlarımız da mağdur yerel basın mensuplarının yanında olmadılar.
Şimdi yerel gazetecilerin yanInda yer alacaklarını ifade ederek siyaset yapıyorlar.
 Ekonomik durumu çok iyi olan ayda en az 150 bin tl geliri olan gazetelere destek veriyorlar. Emekçi mağdur gazetecilere sadece haber maili göndererek siyaset bahane reklam şahane diyorlar. 
Bir gazete aboneliğini ve kutlama reklamını bile çok görüyorlar. 
Milyon dolarları vererek adaylığini ilan etmeye çalıştığı siyasi kulislerinde bile konuşulan reklam bilbortların manken belediye başkan aday adayları ise bir başka dünyadalar. 
Hatta bazı belediye başkan aday adayları belediye başkanı seçilmişçesine doğrucu davut kesilerek vatandaşın mağduriyeti üzerinden siyaset yapıyorlar. 
Bu nedenle reklam sever ; sözde sosyal demokrat belediye başkanı ve Belediye Meclis Üyesi aday adayları sosyal medyada boy göstermeye çalışıyorlar. Ama, her gün basın bültenlerini ise destek vermedikleri yerel basın mensubu mağdur kardeşlerime yayınlamaları için gönderiyorlar. Bu nedenle, kalbi çok kırılan mağdur gazetecilerin mağduriyetleri ise devam ediyor.
 
Ülkemizde, kentimizde çalışan idealist mesleğine aşık gazeteci kalmadığından, gazeteciler hak ettiği değeri görmediğinden artık çalışan gazeteciler diye bir şey kalmadı.  
 
Gazeteciliği el birliğiyle yok ettik...
 
Siyasetçisinden, belediye başkanına, gazetecisinden gazetecilikle ilgili kimin bağı varsa hep birlikte gazeteciliği mezara gömdük..
Dürüst olmadık...
Mesleğimize sahip çıkmadık...
 
Mesleğimize sahip çıkmadığımız gibi birbirimizin ayağından aşağıya doğru çektik.
B iz yazıyoruz, biz çiziyoruz ama her yıl daha da kötüye gidiyoruz...
Gazeteciliğin geleceği karanlık olduğu için artık gençler de bu mesleğe yönelmiyor...
Selda Bağcan’ın şarkısındaki “Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana” sözlerini “Gazeteci muhtaç olmuş kuru ekmeğe, ama yine de mesleğini yapmaya çalışıyor...”
 
Bu mesleğe yönelen genç kardeşlerimiz de daha iyi bir iş imkanı bulunca, gazeteciliği bırakıyor... 
Neden bırakmasınlar ki.. Ne diyelim.
Son sözümüzü yazacak olursak…

Gazetecilik ne yazık ki “Bitme” ve “Bitirilme” noktasına getirildi..

Şu unutulmamalı ki, kim olursa olsun “Gazeteciliği bitirme” noktasına getirenler de bir gün gelecek sesini duyurmak için gazetecilere ihtiyacı olacak…

Bu toplumun aynası mesleğine yürekten bağlı basın ahlak ve ilkerini  benimseyerek ayakta kalma mücadelesi veren , mesleğinin gereğini her zaman yerine getirmeye devam eden BİK zede gazeteci kardeşlerime selam olsun. 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları