08 Mayıs 2022 - Pazar

BİR ÜLKÜ DEVİNİN ARDINDAN!!! ÜLKÜCÜNÜN SINAVI!

Yazar - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 7 dk.
339 okunma
HÜSEYİN YETİŞ

HÜSEYİN YETİŞ

yetis.huseyin@gmail.com - 0 (545) 3649543
Google News
 
Nedir ülkü devi olmak ? Ülkü devi olmak inançların ideallerin davan ve ülkün uğruna yeri geldiğinde malından yer geldiğinden sevdiklerinden yeri geldiğinde canından vazgeçmeyi bilebilmektir diye tarif ederdi bize. Rahmetli Muharrem Yalçınkaya Çünkü o yeri geldiğinde hepsinden vazgeçmeyi bilmişti. Şimdilerde iki afiş asanın 2-3 büyüklerle foto verenin 1 2 ay bir masa bulup oturanın bedel ödedik ülkü deviyik diye ahkam kesmesine bakmayın Ülkü devi olmak o kadar kolay bir iş değildi adeta ateşten gömlekti . Ülkesiydi vatanıydı milletiydi onun ülküsü ve içini ateş gibi kavuruyordu. Doğru veya yanlış ayırt etmiyor inandığı davası uğruna her şeyi göze alıyordu . Tabi her bu kadar inananın başına gelebileceği gibi ilk sınavı 80 lı yıllarda verdi ve Mamak’la tanıştı gençliğinden ve sevdiklerinden vazgeçerek Halbuki banane diyebilirdi . Durumu da çok iyiydi!!
Küçüklüğü saymazsak onunla tanışmamız 1998 yılında başladı. Öylesine bilgi dolu kibar fedakar eli açık paylaşımcı bir insandı ki herkes tarafından takdir edilirdi . Her ortamda sözü geçen küçüğünden büyüğüne hatırı olan emeği olan bir insandı. Karanlık acı dolu ve sert esen Mamak rüzgarlarından sonra tekrar atılmış hayata Sıfırı tüketmiş olarak. O yıllar bile ocağın elektriği suyu üzerineymiş Daha sonra toparlamış kendini. Bit pazarının kurucularındanmış . Hiç bir talebi olmamış hiç bir görev istememiş, masa kabul etmemiş. Çünkü o makam mevki para pul değil ülküsünün peşindeymiş . O sert rüzgarlardan savrulan tüm arkadaşlarına kucak açmış. Bir liman gibi bir lokman gibiydi adeta pskolojisi bozulan ekonomisi bozulan, hayatı bozulan her ülküdaşını tedavi ediyordu. Sofrasını bürosunu gönlünü açıyordu . Çünkü onun için sönüp bitmeyen bir sevdaydı ülkücülük Yolda iki adam kavga ediyor ikisini de tanımıyorum ama birinin bıyığı hilalse kesin o haklıdır deyip o bizimdir deyip onun yanında saf tutarım derdi. Çünkü ülkücü ülkücünün öz gardaşıdır İş yaparken de iş yaptırırken de ülkücü tercih ederdi . Uzayan kol bizden olsun derdi . Son anına kadar Merhum Eren Kaya’nın yanındaymış Daha sonrada büro açmış Kimler gelmezdi ki bürosuna Merhum İsmet Çalışır’lar Ertuğrul Yıldız lar Merhum Osman Birbiçer’ ler Yasin Yavuz’lar Merhum Mervan Çalış’ lar, Murat Çomu ‘lar, Merhum Ahmet Salih Kaya’lar, Memici Sarman’lar Merhum Ersin Paksoy’lar daha nice ülkü devleri Yüreğindeki hasreti idealleri verdikleri mücadeleleri yad ederlerdi.
Tabii hayat böyle gider miydi her şey normale döner miydi ? Adı ülkücüye çıkmıştı bir kere. Sonra bir Ergenekon kumpas davası yine bilmem kaç insanla otobüste eşinin yanında operasyon Yine ceza evi yolları Suçun neydi diyordum. Ülkücü olmak vatanı canından çok sevmek diyordu. Eee isnat edilen ne peki? Vatanla ülkeyle sorunu olanlara suikast planı yapmakmış diyordu Bir liste oluşturulmuş bu listeyi de bize mal etmeye çalışıyorlar diyordu 1 2 ayda Kürkçüler rüzgarı yedi Aklandı geldi Fakat işte o günlerden sonra bir küskünlük oluştu kendisinde Mamak’da acıda olsa yokluk da olsa bir birlik bütünlük vardı . Ne oldu bize diyordu? Ne değişti? Kahretmişti belki de Öz gardaşlarını yanında göremeyince? Sonrasında yine içten içe yaşadı sevdasını Gazeteciliğe atıldı sitesinin adı bile DARENDETÜRK Ee başladığı işte TÜRK’süz olmazdı . Yine hep partisinin haberleri ideallerinin yazıları Hep davanın içinde hep davasına hizmet etmekte Bu inançlı kararlı fedakar duruşu basının da gönlünü fethetti . Herkes onu sevdi Meslekdaşlarının dayı beyi oldu Daha sonraları Allah iyi kullarını çabuk yanına alırmış Bir anda bir hastalık 2 3 ay içinde vardı Uçmağa Belkide buluştu buluştu arkadaşlarıyla Tanrı Dağında Rehberi Kuran Hedefi Turandı Hayatta varamasa da Turana, Can verdi bu yolda.
Şimdi bize arta kalan neydi acaba? Dedim ya Dayı bey hiç bir zaman alan el değil veren eldi Hiç kimseden hiç bir şey talep etmedi istemedi 5 çocuk büyüttü pırlanta gibi aslan gibi 5 i de yüksekokul mezunu Siyasal bilgilerden Maliyeye,İktisata,Tekstile 5 inin kaderi doğarken yazılmış isimleriyle çizilmişti . KÜRŞAT,YILDIRIM ASENA,KÜBRA VE UMAY
Çoğunluğu işsiz hayata atılamadı daha. Eğer VEFA İSTANBUL DA SEMT ADI DEĞİLSE EĞER ÜLKÜDAŞLIK HUKUKU DAHA ÖLMEDİYSE, EĞER ÜLKÜCÜ ÜLKÜCÜNÜN ÖZGARDAŞIYSA BU ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKILMALIDIR.
ÖYLE SENEDEN SENEYE RESİM KOYUP ANMAK DEĞİL; BU BANA GÖRE DAVA ARKADAŞLARININ SAMİMİYET TESTİDİR. GÖRELİM BAKALIM MEVLAM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER TÜM MESLEKDAŞLARI GİBİ BİZDE TAKİPÇİSİYİZ
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları