03 Ekim 2020 - Cumartesi

HERKESLER FIRSATÇILIK VE REKLAM PEŞİNDE

Yazar - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
389 okunma
HÜSEYİN YETİŞ

HÜSEYİN YETİŞ

yetis.huseyin@gmail.com - 0 (545) 3649543
Google News

Son dönemlerde bir fırsatçılık ve reklam furyası dır almış başını gidiyor. Fırsatçı ve Reklam kolik bir toplum olduk. Nereye baksanız kime baksanız  herkesler kendi derdinde . Ekonomik olarak çok zor günler geçiriyoruz. Buna bir de  Pandemi eklenince  tuzu  biberi oluyor.

Pandemi demişken , salgın bir hastalıkla uğraşırken hastane köşelerinde onlarca vatandaşımız  can derdine düşmüşken ; bu zam furyası neyin nesi. Her şeye zam. Dolara zam, Avroya zam. Altın aldı başını gidiyor. Elektrik ve Ulaşıma, ekmeğe zam. Ev kiraları almış başını gidiyor.

Zam.. Zam.. Zam..

Tamam bunu anladık ta; cebinde beş kuruş parası olmayan,çalışamayan, asgari ücretli bir iş bulabilmek için torpilli zadelerin kapısında günlerce nöbet tutmaya çalışan çoğunluğu üniversite mezunu gençlerimizin hali ne olacak. ? Ya evine bir ekmek götürebilmek için bin bir çaba gösteren babalara ne demeli. ? Bir de buna kredi verebilmek için elli takla atan bankaların çabası eklenince  kötüye gidişin bir fotoğrafını görüyoruz. Boşanmalar tavan yapmış durumda. Bebeklerin göz yaşları dinmiyor. Toplumda hırsızlık moda haline gelmeye  başladı. Ahlak ve maneviyat rafa kaldırılmış durumda. Sosyal patlama  söylentileri ayyuka çıkmış durumda.

Yapacak bir şey yok. Kimin eli kimin cebinde.

Özellikle Türkiye’nin bir zamanlar sanayi ve tarım kenti şimdiki zamanın yoksulluk ve işsizlik kenti  Adana’da yaşam kim ne derse desin bitme noktasında. Yerel medya imdat çığlıkları atıyor. Belediye başkanları imkansızlıktan yakınıyor. Siyasiler bir toparlanma derdinde. Kapanan iş yerleri dolayısıyla arayış peşinde olan iş adamları  ne yapacağını bilemez halde.

Kısacası  Allah hepimize yardım eylesin.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları