27 Şubat 2020 - Perşembe

ADANA’DA BELEDİYELER KARATE DO SPORUNU YOK MU SAYIYOR?

Yazar - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 5 dk.
1111 okunma
HÜSEYİN YETİŞ

HÜSEYİN YETİŞ

yetis.huseyin@gmail.com - 0 (545) 3649543
Google News

Adana’da  karate do sporunu  belediyeler neden yok sayıyor. ? Yok sayıyor derken sadece bir şampiyonaya giderken bir kafileye araç  ve otel masraflarını kısmen karşılamak değil; belediyeler kendi bünyesinde neden karate sporunu branç olarak açmazlar yada açmak istemezler?

Günlerce Adana’da belediye başkanlarımıza karate branşının aktif olması konusunda  taleplerimiz olduğunu ifade ettik. Biz ifade etmekten yorulduk. Ne hikmet ise  belediye başkanlarımız talebimizi  hiçe sayıyorlar.

Talebimiz ise  Adana Büyükşehir yada İlçe belediyelerimizde belediye  spor kulübü var. Bu spor kulüplerinde Taekwondo, My Tai, Kick Box, Wushu  başta olmak üzere futbol ve basketbol , Güreş branşları var. Ama  her ne hikmet ise Karate branşı yok. Yok sayılmaya devam ediyorKarate Federasyonu Başkanı Sayın Esat Delihasan, Genel Koordinatörü Ali Bıldırcın  başta olmak üzere çok değerli hocam ve ağabeyim  Karate İl Temsilcim ve ağabeyim Tahir Türkaslan, Cumali Sarıdoğan, Cenap Türkeri , Maşallah Aykurt, Emre Yılmaz, Mustafa Toksöz, Ömer Patır, hocalarımız ile ilgili konuyu defalarca görüştüm.

Acaba Adana’mızda neden bir belediye spor karate takımı yok ? diye çok araştırma ve görüşmelerde bulundum. Hatta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Sayın İsmail Güneş,Seyhan Belediye Başkanı Sayın Akif Kemal Akay, Seyhan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sayın Gökhan Üney, Yüreğir Belediye Başkanı Sayın Fatih Mehmet Koca ispir, Yüreğir Belediye Yardımcısı Murat Bilal, Sarıçam Belediye Başkanı Sayın Bilal Uludağ, Sarıçam Belediyesi İlçe Spor Müdürü Sayın Kadir Gül , İl Spor Müdür Yardımcısı Metin Yavuz  hocamla konuya ilişkin görüşmelerde bulundum. Hatta , Seyhan Karate Do Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü  çok değerli hocam Maşallah Aykurt, Yüreğir Karate Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Emre Yılmaz ile görüşerek çok başarılı milli sporculardan i oluşan bir kafile belirleyerek karate sever bir  belediye  başkanımızdan karate branşını aktifleştirmesini arz ettik.

 

Görüşmelerimin  neticesini Karate İl Temsilcim ve ağabeyim Tahir Türkaslan hocama ilettim. Ama, Ama, nafile.. sonuç yok.somut bir netice alamamanın üzüntüsünü  karate antrenörü, hakemi ve bir basın mensubu olarak yaşamaya devam ediyoruz.. 

Adana’nın ismini dünyanın her  yerine taşıyan, akademik bilgisi ve yeteneği ile Karate branşının mimarı olduğu öne sürülen Japon bilim adamları ve karate üstatlarına tezini kabul ettiren Uluslar arası  Dünya Hakemi Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenap Türkeri  hocam, Ürdün Karate Milli Takımını bir dönem çalıştıran çok değeli hocam  Cumali Sarıdoğan, Karate Federasyonunda Genel Koordinatörlük görevini her daim layıkı ile yerine getiren Adana’lı hocam ve gururumuz Ali Bıldırcın ve Adana’da karate’nin  çilekeş il temsilcisi hocam Tahir Türkaslan ve kardeşliği ve ismin her daim güzel olan Uluslar arası hakem Ömer Patır, Mustafa Sıray, Burak Gülmez, İl Spor Müdür Yardımcılığı makamında çok değerli çalışmalara imzasını atan Metin Yavuz hocamve karate hakem  ve antrenör kardeşlerimize gönlünü açabilecek bir spor sever belediye başkanımız  ne zaman sesimizi duyacak.

Türkiye’nin dört bir yanında bulunan belediyelerdeki  karate takımları gibi Adana’mızda bir  belediye karate takımı  ne zaman oluşturulacak.Yaşanan ilgisizlik nedeniyle ve başka çeşitli  nedenlerle Adana’yı terk eden milli  karate antrenörlerimiz ve Milli  karateci sporcularımız Adana’mıza geri dönüş yaparak kazandıkları  şampiyonlukları bizlerle paylaşmaya devam edecek. Doğrusu çok merak ediyorum.

Mavi Kemere kadar judo yapan sporsever çok değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız  Zeydan Karalar. Umutlarımız yine sende. Bizi en iyi sen anlayabilir ve ağabeylik yapabilirsiniz. Adana Büyükşehir Belediye Spor Karate takımını en kısa zamanda aktif hale getirmenizi arz ediyoruz. Destek sizlerden başarı  ise Adana’da karatenin çilekeş ve sahipsiz antrenörleri hocaları ve kardeşlerimizden..

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları