27 Aralık 2021 - Pazartesi

ADANA’DAYEREL BASINA DESTEK VERME GERÇEĞİ !

Yazar - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 4 dk.
269 okunma
HÜSEYİN YETİŞ

HÜSEYİN YETİŞ

yetis.huseyin@gmail.com - 0 (545) 3649543
Google News

Cumhurbaşkanlığı  Tasarruf Genelgesi sonrası Adana’da  yerel basın çok zor dönemden geçiyor. Buna bir de doların artması  bahane gösterilerek  her alanda olduğu gibi  gazetelerin matbaa   baskı fiyatlarında anormal  artması eklenince  hayat  kabus olmaya başladı.

Türkiye’nin bir çok yerinde yerel basın  desteklenirken ; Adana’da ise  sanki desteklenmeme yarışı var.  Özellikle Adana’da son dönemde   Yerel basın GÜNLÜK, HAFTALIK, ON BEŞ GÜNLÜK ve AYLIK ..   ve İlçe dışında olması gibi bahanelerle  yapılan ayırımcılık  giderek  daha da yaygınlaştı.

Tamam , Günlük gazetelere destek verilmeli. İtirazımız  yok  buna. Ama, BASIN İLAN  KURUMU’na kayıtlı olan HAFTALIK, ON BEŞ GÜNLÜK ve AYLIK  gazetelere hiçbir şey  verilmemesi sizce ne kadar etik  ?

 Sevgili meslektaşlarım  ve değerli büyüklerim .   Bizler Gazeteci değil miyiz ? Kusura bakmayın ama bu sözcükleri yazarken yüreğim el vermedi .Ama  yazmaktan başka  çarem olmadığını anladım. Çünkü ;  ne sorunumuzu  anlamakta duyarlısınız. Ne de  yerel basının Adana’da daha fazla yaygınlaşmasına duyarlısınız. 

İster kızın bana.. İsterseniz  tebrik ediniz.  Bu yazımı  yazmamak için çok ama çok düşündüm. Ama, artık  sözün bittiği  yeter. 

Bu  düşüncemi yazarken yerel basına  her zaman ayırım yapmadan  destek verenlere yiğitçe desteğini esirgemedikleri için çok ama çok teşekkür ederim .  Ama, ya destek vermek şöyle bir kenarda dursun ; vermemek için bahane üretenlere  benim  sözüm. Haber maillerini  günün  her saatinde gönderen ; ama  hiçbir destek vermeyenlere benim  sözüm. Yıllardır danışmanlık  yaptıkları  makamlarda  sadece kendilerini düşünen ;  Haberlerini yayınlattığı  yerel gazetenin nasıl ve hangi şartlarda okuyucu ile buluştuğunu  anlamakta güçlük çekenlere benim sözüm. Dün hangi ve ne şekilde geldiği  yerleri çok çabuk unutarak  mensubu olduğu belediye yada kamu kuruluşunda  kendi bildiklerini okumaya devam edenlere benim sözüm.

Danışmanlık yapan kardeşlerim. Mensubu olduğunuz belediye yada siyasi  partinin genel  başkanı Adana’ya geldiğinde ilanları sadece günlük gazetelere verirken ; haber maillerini  neden HAFTALIK, ON BEŞ GÜNLÜK ve AYLIK  gazetelere  de gönderiyorsunuz.

Bu ayırımcılığı  yapmak sizce ne  kadar etik?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan vekili  Çukurova Gazeteciler Cemiyeti başkanımız  abim  ve Cafer Esendemir  ; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep  Tayyip Erdoğan’a  sorunları içeren bir dosya sunarak   yerel gazetelerin tasarruf genelgesi dışında tutulmasını istedi.  Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu , Çukurova Lobisi Kalkınma ve Dayanışma Derneği    Yönetim Kurulu  ,  Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şubesi Başkanı abim Salim Büyükkaya bu  sorunu dile getirdi. Ama, sadece günlük gazetelere destek verilme kararı jet   hızıyla  hayata geçirildi. HAFTALIK, ON BEŞ GÜNLÜK ve AYLIK  gazetelere  ise nedense hiçbir destek   yok. 

Adana’da Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti , Cumhuriyet Halk Partisi ,İYİ Parti , Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis Üyelerinin oluşturduğu  komisyonda  kabul edilen ama Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’ın  insafına  terk edilen olan HAFTALIK, ON BEŞ GÜNLÜK ve AYLIK  gazetelerin desteklenmesi  projesi acilen  hayata geçirilmeli.  

Unutulmaması gereken bir şey daha var. TBMM’de Adana Milletvekillerimiz  sahi  neden yerel gazetelerin desteklenmesi ve  teşvik edilmesi  konusunda çok duyarsız. Unutmayın YEREL  GAZETELER  BİR  KENTİN SESİDİR. YEREL BASIN SUSARSA İNSANLIK SUSAR.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları