29 Mart 2020 - Pazar

SAHTE TANRILAR

Yazar - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
422 okunma
HÜSEYİN YETİŞ

HÜSEYİN YETİŞ

yetis.huseyin@gmail.com - 0 (545) 3649543
Google News

Sanırım son günlerde duymak istediğimiz en son kelimedir, salgın.
Küresel dünyanın biyokimyasal silahı olarak adlandırmamızın en büyük nedeni de çok fazla bir güce ve enerjiye ihtiyaç duymaması oluşudur. Dünya dengeleri değişiyor ve bu düzen gittikçe yeryüzünün sahte tanrıları tarafından şekillendirilmeye devam ediyor. Düzeni beğenmeyen sahte tanrılar, Firavun’u örnek almış olsalar gerek ki, kimine yaşama hakkı veriyor kimine de ölümü tattırıyor kendilerince.
*
Corona virüsünün ilk ortaya çıkışı ve hızla yayılışı konusunda masum ifadelerin havada uçuşmasından duyduğum rahatsızlığı ifade etmek isterim. Herkesin diline pelesenk olan ‘Üst Akıl’ söylemi, belki bizim için değil ama globalleşen dünya için gerçekliğini bir kez daha htirdi sanırım. Sistematik bir şekilde yürütülen dünya dengesi biraz bozulacak gibi… Sahte tanrılar bu sürecin yavaşlığından şikayetçi olmalılar ki herkesin çeşitli şekilde kutladığı, güzel duaların edildiği ve özellikle Hristiyanların 25 Aralık tarihinde kutladığı yılbaşının hemen akabinde gündeme bomba etkisiyle düşmesi, sahte tanrıların zoruna gitmiş olsa gerek ki 27 Aralıkta Çin’de ilk vaka görülmeye başlandı. Tabi bu bir öngörüdür.
*
Şimdi size bu öngörümün temel sebebini anlatayım…
Küresel düzen üzerine kurulu sistemde geleceğin projeleri hazırlanırken alt yapısı da zamanla oluşturulur. Proje sahipleri, koordinatörlüğe geçtikleri vakit şartların olgunlaşması için nabız yoklamaya gerek duymadan dolaylı yoldan bir bir köprülerin temellerini atarlar. Bunu ya dergilerinde (Rockefeller Foundation) ya da beyaz perdeye uyarlarlar ki dikkatleri çekmeye ve bilinçaltına indirgemeye çalışırlar ve başarılı da olurlar. Onun için sosyal medya da sürekli bu konuları ele alan uzmanlar vardır ve onlar da görevlerini layıkıyla yerine getirirler. Ve tabi ki sahte tanrıların biatçı aileleri: Rockefeller Ailesi, Oppenheimer Ailesi, Habsburg Ailesi bunlardan sadece bir kaçıdır.
*
2011 yılında beyaz perdeye aktarılan ve senaristliğini Scot Z. Burns, yönetmenliğini ise Steven Soderbergh’in yaptığı ‘Salgın’ isimli film aslında bugünleri işaret ediyor desem dikkatinizi çeker sanırım. İzleyenler bilir elbet ama izlemeyenlere mutlaka tavsiye ederim. Belki de rahat rahat gezen vatandaşlarımıza müdahale ederken, alacağımız önlemlerin ciddiyetini anlamaları noktasında bir nebze olsun katkıda bulunmuş oluruz. Film deyip geçmeyin zira milyonlarca lira bağlanan bu eserlerin üzerinden beklenen yeşil dolar sevdası olduğunu düşünmek biraz çocukça olur.
*
Sizleri, son sözü söyleyecek olan, kainatın gerçek sahibi Yüce Allah’a emanet ediyorum değerli dostlar.
Sağlıcakla, esen kalın…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları