07 Şubat 2021 - Pazar

ADANA’DE BELEDİYELERDE NEDEN KARATE TAKIMLARI YOK ?

Yazar - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
655 okunma
HÜSEYİN YETİŞ

HÜSEYİN YETİŞ

yetis.huseyin@gmail.com - 0 (545) 3649543
Google News

Adana’da neden belediyelerimizde bir karate takımı yok? Karate branşları aktif olduğu halde neden desteklenmiyor ? Günlerdir haftalardır bu soruya cevap aradık. Defalarca dile getirdik. Ziyaretler yaptık. Ama,  nafile. Türkiye’nin bir çok ilinde Karate takımları var.  İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya başta olmak üzere bir çok il ve ilçe belediyelerinde karate takımları var. Adana’da ise YOK.. YOK.. Yokların kenti olduk. Adana’da BELEDİYELERİMİZİN  KARATE TAKIMLARININ OLMAMASI ÇOK BÜYÜK BİR EKSİKLİK.

 

Adana Valisi Süleyman Elban,  Türkiye’de örnek model olarak gösterilen Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar,İlçe Belediye Başkanlarımız artık karate branşına gereken desteği vererek ilçe belediye takımı yada takımlarının oluşmasını sağlamalı.

“Adana gibi başkan” sloganı ile seçilen bu kentin büyükşehir belediye başkanlığı görevine binlerce vatandaşlarımızın oyları ile seçilen Judo’da mavi kemer seviyesine kadar spor yapan spor sever Zeydan KARALAR ‘a bir kez daha sesleniyoruz. Sayın Başkanım. Seyhan Belediye Başkanlığı görevine ilk seçildiğiniz günlerdi. Adana’nın evladı Türkiye Karate Federasyonu Genel Sekreteri Ali Bıldırcın, Karate İl Temsilcisi Tahir Türkaslan , kardeşim Ercan Karalar ile birlikte ziyaretinize geldik. O ziyaret sırasında  gereken ne ise o yapılacak diye söz vermiştiniz. Hatta bizler, sizin sporu ve karate’yi ne kadar çok sevdiğinizi defalarca haberler yaptık. Ama, gelinen noktada bir belediye karate takımı oluşturulmadı. Spordan sorumlu belediye başkan yardımcınız Kadir Özdemir hep karate branşını ve bizleri hiçe saydı. Bu gün , Adana Büyükşehir Belediye Spor Başkanlığı görevinde. Ne yaptığı, nasıl başarılı oldukları ise gözler önünde.  Bir başka isteğimiz ise Masa başında içki kadehlerinin arasında  kafa çekerken Adana’da spor’da bir numara olduklarını zanneden zavallı bazı kişiler ve  antrenörlerin ve spor kulübü başkanlarının telefonlarına sevap bile vermeyenlere gereken uyarıları yapmanız.

Sayın Başkanım.. siz bu kentin Belediye Başkanlarının abisisiniz. Dünya Belediyeler Birliği Eş Genel Başkanısınız. Ama, artık Adana Büyükşehir Belediye Spor Karate takımı oluşturulmalı. Bu takımı oluşturabilecek çokdeğerli hocalarımız ve  sporcularımız var. Yeterki gereken talimatı Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı İsmail Güneş’e, Adana Belediye Spor Kulübü Başkanı Kadir Özdemir’e verirseniz Adana, karate branşında ayağa kalkar.  Ama, Adana’da karate antrenörlerinin telefonlarına bile bakmayan yöneticileriniz ile gelecek seçimlerde siyasi mefta olursunuz. Seyhan başta olmak üzere Yüreğir, Sarıçam, Çukurova’da bulunan karate antrenörleri imkanlar ölçüsünde desteklenirse Türkiye Karate Milli takımında geçmiş yıllardaki gibi Adana’lı  sporcular yerini rahatlıklar alabilir.  Yoksa, her şey için   yarın çok geç olabilir.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları