10 Ocak 2021 - Pazar

Gazeteciyiz ..

Yazar - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
594 okunma
HÜSEYİN YETİŞ

HÜSEYİN YETİŞ

yetis.huseyin@gmail.com - 0 (545) 3649543
Google News

Yazmaya utanıyorum.  Bazı şeyleri .. Ama yazmak zorundayım. Yazmak zorunda kaldığım  şey ise Adana’da gazetecilik yaparken karşılaştığımız güçlükler.

Gazetemize haberlerimizi yapıyoruz. Kıt kanaat bin bir güçlükle mesleğimizi onurumuzla yapma gayretindeyiz.  Kalemimizle  ayakta kalabilme mücadelesi veriyoruz.  Ama gazeteciyiz.. Bu toplumda özgürce hayatın gerçeklerini yazıyoruz .Umutla hayata direnen işçilerin haykırışını,  tarlası sel altında kalan çiftçileri , haksızlığa baş kaldıran sendikacıları , yaşam hakkı ellerinden alınan vatandaşlarımızı,  emekli ağabeylerim ve ablalarımın haykırışlarını yazıyoruz. Gazeteciyiz.  Hasta yatağında eşini ve bebeğini bırakarak habere giden.. vefat eden annesinin haberini yazan bir gazeteciyiz. İnadına hayata direnen basın emekçisi kardeşlerimin feryatlarını hem de ömrümün son nefesine dek yazabilecek bir gazeteciyiz.  

Sahi .. neden güçlük yaşıyoruz. Dostum ve meslektaşım , kardeşim Sarı Fırtına Gökmen Oğur’un bahsettiği gibi ; bugün çalışan gazeteciler günüymüş.Yani bizim günümüz ne günmüş ama nedir gazeteci olmak ?

Güzel şeyler yazsan yalaka sert şeyler yazsan rüşvetçi tetikçi ortada kalsan pasif suya sabuna dokunmaz doğruyu da yazsan ispatlayamazsan hapı yuttun anında mahkeme …

Dostluklarına dikkat et, yazdığına dikkat et konuştuğuna dikkat et, selam verdiğine dikkat et etmezsen gıcık alabilirler, saldırıya uğrayabilirsin, ceza alabilirsin, destek vermezler, desteğini keserler, destek bulamayabilirsin .O yüzden her şeye dikkat et ..Ama kendine etme hastalık mı var önemli değil .Git haber yap halk haber bekler .

Yanlışlıkları yaz vatandaş hizmet bekler .

Hataları ihtiyaçları belirle insanlar yardım bekler.

İşte böyledir gazetecilik ..Azizim cefaya talipsindir doğruluğun, dürüstlüğün, dik başlılığın kriteri yoktur herkese yaranamazsın, herkese göre doğruda olamazsın .aslında tek terazimiz vicdanımızdır.Kimi zaman ailemizden, kimi zaman sağlığımızdan, kimi zaman gıdamızdan feragat ederiz. Çünkü bizde bir aşktır gazetecilik yani her babayiğidin yapabileceği bir iş değildir . İşini aşkla yapan meslektaşlarımın günü kutlu olsun.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları