29 Mayıs 2024 - Çarşamba

ENGELLENİYORUZ ACABA NEDEN..?

YETİŞ

Yazar - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 3 dk.
307 okunma
HÜSEYİN YETİŞ

HÜSEYİN YETİŞ

yetis.huseyin@gmail.com - 0 (545) 3649543
Google News

Engelleniyoruz .. Acaba neden? Kim yada kimler  tarafından engelleniyoruz. Bu soruya günlerdir çözüm arayan ; ama bulmayan bir basın emekçisi, usta öğretici, antrenör olarak cevap aradım. Ama her geçen gün gittikçe ağırlaşan hayat şartları nedeniyle çözüm bulamadım.

Çünkü.. Paraya değer veren, parayı her şeyin üzerinde gören , akıl hastası kişiliksizler nedeniyle  engelleniyoruz.

Engelleniyoruz. Bin bir zorluklarla emeğimiz ve alın terimizle yaşatabilmek için çaba gösterdiğimiz ekmek kapımızı kapatabilmek için bir gecede akıl almaz formülleri hayata geçiren ,entrikalar yapanlar tarafında engelleniyoruz.

Hızını almayıp  her geçen gün çok kötü ye giden ekonomik gidişatta  hayatın her alanında geçinemeyen ve  iş imkanı bulamayan ailelerin felaketini  hazırlayanlar tarafından engelleniyoruz. Kulaklarını tıkayan, gözleri hiçbir  şeyi görmeyen adam kayırmacılığı yaparak  yandaşlık yapanlar tarafından engelleniyoruz.

Devlet memuru olduğu için eşiyle  birlikte çift maaş alan, görev yaptığı okulda ek ders adı altında  halk eğitim merkezlerine bağlı  kursları açarak görev yaptıkları okullarda boşluk bırakmayan öğretmenlerini  koruyan okul müdürleri tarafından engelleniyoruz.

Hiçbir sosyal güvencesi olmayan, eşi çalışmayan, evine bir maaş bile girmeyen usta öğreticilerin çalışma koşullarını görmezden gelen, bahaneler üreterek iş imkanı sunmayan yöneticiler tarafından engelleniyoruz.

Hata yapanlara seslenmeyen; “ bana ne ? ” diyerek gerçek ihtiyaç sahiplerine kol kanat germeyenlerin umursamazlığı nedeniyle engelleniyoruz.

Peki ne yapmalıyız ? Bu kadar adaletsizliğin, yandaşlığın, emeğin hiçe sayıldığı dönemde  hayatımızı  nasıl kazanabilmeliyiz.

Bence birlik ve dayanışma içerisinde toplumda seslerimizi yükselterek , mücadeleden asla vaz geçmeden, sevgi ve saygı içerisinde davranarak yolumuza devam etmeliyiz. Umudumuz asla kaybetmeden hatalarımızı gözden geçirerek belirlediğimiz hedefimize emin adımlarla ilerlemeliyiz.

İmkansızlıkların arkasına sığınmadan yeni imkanlar elde edebilmek için çalışarak çözüm üretmeliyiz.Yaşadığımız kentte bizleri yönetenlere giderek çözüme dönük projeler sunmalıyız. “İman varsa imkan vardır.” diyerek imkanları hayata geçirebilmeliyiz.

 

 

;

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları