13 Nisan 2024 - Cumartesi

ÇOCUKLUĞUMDAKİ BAYRAMLARI GÜNÜMÜZDE YAŞARKEN ..

HÜSEYİN YETİŞ

Yazar - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 8 dk.
753 okunma
HÜSEYİN YETİŞ

HÜSEYİN YETİŞ

yetis.huseyin@gmail.com - 0 (545) 3649543
Google News

Her bayram günü yüreğimde bir özlem duyarım . Geçmişte yaşadığımız bayramların sevinç ve coşkusu bir başka güzeldir. O güzel günler bir film şeridi gibi  gözlerimde canlanır ..

Hatay’ın Hassa İlçesi’ne bağlı Amanos Dağlarının eteğinde  bulunan Aktepe Mahallesi’nde geçti çocukluğumuz. Her ramazan ayı sonrasında  gelecek olan bayramlara bir başka güzellikte hazırlık yapardık. Mevsimine göre   tarlalarda ırgatlık yapardık . Ya da yünlü tepe’ye odun toplamaya ; yada    rahmetli amcam Ömer Keskin’in  sahibi olduğu  Melek Girmez  kıraathanesi’nin önünde ayakkabı boyacılığı yapardık. Bayrama bir  hafta var iken yıllar geçtikçe hala kokusu burnumda gitmeyen  kömbe yapmak bir başka güzeldi.

 Bir başka güzellik  ise Aktepe’de bulunan Çarşı’da mutlaka bir akrabamızın gurbette gelmesini beklemekti. Hele Adana’dan Aktepe’ye ziyaretimize gelen dayımlarım, teyzelerim ve amcamların geldiğini görmek  hepimize bir başka mutluluk verirdi.

 

Önünde Erik, Portakal, Şeftali, Yeni Dünya, Dut ağaçları olan  beyaz ve kırmız güllerin eksik olmadığı İki odalı evimizin yanında bulunan  bahçemizin önünde ; odun ateşinde Rahmetli anam GÜLÜSTAN YETİŞ’in kınalı elleri ile alın terini  yazması ile silerek  yaptığı  ekmek ve bulama çorbasının tadı   bir başka güzeldi.  Bir  başka  güzellik  ise  tüm kardeşlerimiz ile birlikte bayram arifesi gecesinde ellerimizi kınalar bayram sabahını  beklerdik.  Bizler ; bayram sabahı  erkenden kalkar en iyi elbiselerimizi giyerek evimize çok yakın olan aşağı camiye giderek bayram namazını rahmetli babam TOPÇU YETİŞ ile en ön safta kılardık.

Camide bayramlaşmalardan sonra evimize gelerek  Annem ve babam  kardeşlerimizle kahvaltımızı yapar ; önce Babam ve annem, kardeşlerim  ile bayramlaşırdık. Hemen yanı başımızda evleri olan dedem Mehmet Ali YETİŞ nenem Emine YETİŞ , Amcalarım İbrahim ve ŞÜKRÜ YETİŞ  başta olmak üzere : kapı komşularımız ile bayramlaşırdık.  Bayramın ilk günü sokakta kimler  ile karşılaşsak mutlaka bayramlaşırdık.

Kuru ekmek ve zeyin  yiyerek eğitm ve öğretimi tamamladığm Hatay Hassa Lisesi'nden ve  Aktepe’den babamın vefatı öncesinde  Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Pazarlama Bölümünü  kazandığımda ayrıldım.   Göz yaşlarımı sile sile  İstanbul Avcılar’da amcamın iş yerinde çalışarak  hayat yolculuğuma başladım. Kısa bir zaman sonra Kurban bayramına yaklaşırken babamın vefat  edeceği haberini aldım.

Ve.. Kurban bayramının ikinci günü babam  namı değer deli ağa Topçu YETİŞ  hakkın rahmetine kavuştu. Babamın vefatı bizleri çok  ama çok etkiledi . Güller açan, bacası her zaman tüten kız kardeşlerimiz birer birer evlenerek kendi dünyalarına gittiler. Ben ve Merdan YETİŞ abim kız kardeşim Rahşan ve  gül kokulu çileli anam Gülüstan YETİŞ  yeni yurdumuz olarak İstanbul Avcılar’a taşındık. Yıllarca Aktepe’de huzur içinde ikamet ettiğimiz evimiz ise bomboş  kaldı. Avcılar’da yeni dostlar, yeni kardeşlerimizi tanıdık. 8 yıl ikamet ettiğimiz Avcılar’dan Adana’ya göç etmemizin hikayesi ise yürekleri  yakacak cinstendi.

2005 yılında Adana’ya geldiğimde çok sevdiğim Hasan Doğan dayımın yakın ilgisini,  dayanışmasını, sevgisini yanımızda  hissettik. Yeni işimi bulmakta, mesleğimin ilerlemesinde, Karate Antrenörlüğümde , evliliğimde  çok sevdiğim ve saydığım Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) emeklisi Hasan Doğan dayımın desteği  ile ayrı bir önemi oldu.Doğduğumda ismimi koyan, eğitim hayatımda ayrı bir değer teşkil eden HASAN DOĞAN dayımdan allah razı olsun. Onu her daim çok ama çok seviyorum.

Adana’da  hayatın sınavı bizler için çok daha çetin geçti. Bazı zamanlar kan ağladık. Anamla beraber kan kustuk.Ama dimdik hayata tutunmak zorunda kaldım.  Hayat 1 Nisan 2011’de bir kez daha acı yüzünü gösterdi. Gül kokulu anam Gülüstan Yetiş hakkın rahmetine kavuştu. Anamın vefatı benim kabus dolu günlerin başlangıcı oldu. 5 yıl insanlık, kan bağı nedir? bilmeyenlerle mücadele ettim.  Hayat arkadaşım , can yoldaşım ile tanışana kadar; Hayat bana gerçek yüzünü bir çok kez gösterdi.  Hem ağlamasını, hem de mutluluktan sevinç çığlıkları attığım günleri yaşattı. İşimi ve yuvamı , Dünyaya gelen evlatlarım Samet Gökmen YETİŞ ve Gülüstan Cemre YETİŞ’i çok ama çok sevdim. Tek  şanslı bir yönüm vardı. Can dostlarım meslektaşlarım oldu. Can dostum kardeşim , ağladığımda göz yaşlarımı silen, mutluluğumda benimle mutlu olan , bir ekmeği paylaşmaktan onur duyduğum kardeşim can dostum SARI FIRTINA  GÖKMEN OĞUR'A  minnettarım. Evimiz ve ekmeğimiz olan TOROS gazetesi ailesine ERDEN ARAT büyüğüme ,  İsmini sayamadığım  bir çok aile dostlarım, meslektaşlarım ve  bir çok desteğini gördüğüm büyüklerime , onların insanlıklarını asla unutamam. onlara minnettarım. ..

Yine bir bayram günlerini yaşıyoruz. Hayatın gerçek güzünü, gerçek dostları, bir ekmeği bölüşürken ahde vefayı, birbirini asla unutmayan, acı ve sevinçte kenetlenen ailemin bireylerini gördükçe  hayata daha iyi direniyorum. Yıllardır göremediğim öğretmenlerim, arkadaşlarım, büyüklerim  dostlarımla  bayramlaşmak bir başka huzur ve mutluluk veriyor. Ama, en çok ta her zaman şahsıma desteğini asla esirgemeyen , dizlerinde büyüdüğüm ekmeklerini yediğim, her zaman Sılahi rahim yapan  Şahin KESKİN abime , Kardeşim HAYRETTİN YENİÇERİ'ye çok ama çok teşekkür ederim. Şarkıları ile bizleri yanık  sesine esir eden  abim Muzaffer GÖK'e , Kader birliği yaptığım çok değerli abim ve dayım ŞÜKRÜ AĞBAŞ'A  teşekkür ederim.

Bu gün yine bayram ..  Yine duygulandım. Kilo metrelerce  benden uzakta olan büyüklerimin ellerinden , küçük kardeşlerimin gözlerinden öperim. Yiğenlerimi çok ama çok seviyorum. Bir başka sevindiğim şey ise Hassa Belediye Başkanlığına seçilen abim ve aile dostum Selahattin ÇOLAK'ın başarısı oldu. 

Bu hayata direnirken her daim yanımda olan yol arkadaşım , hayat kaynağım eşim HALİME FİDAN YETİŞ  tüm kardeşleri ve ailesine, kardeşliğini  her daim hissettğim HAMDULLAH, HAYRULLAH ve MUSA FİDAN'A ,manevi babam ŞADİ ve  anam  ZAHİDE OĞUR’a  minnettarım.  Bir şeyi hiç unutmayım Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen değerli büyüğüm Zeydan KARALAR  başkanımın ifade ettiği gibi HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK ..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları