16 Eylül 2024 - Pazartesi

TEFTİŞ KURULUNA TAKDİRİ KİM YAZACAK?

ÖZCAN ALADAĞ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
5 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Sarıçam’daki Çarkıpare Şehit Ertan Tokuş İlkokulu’nun idaresi, 16 Mayıs 2024 tarihinde ‘Çocuk şenliği’ adı altında bir kermes düzenler.

Bu kermesin yapılacağı günden iki gün önce okul öğretmenleri öğrenci velilerine vatsaptan hazırladıkları kermes afişlerini göndererek çocukların kermese giriş ücreti olarak bilet fiyatı olan 150 lirayı öğrencilerinin hazır etmesini de isterler.

Dönme dolap, şişme balon, akülü araba, 12D sinema, bardakta mısır, dondurma, çiğ köfte, tantuni diyerek başlayan ürün satışlarının duyuruları ve karşılığı olan ücretleri de afişte yer alır.

O gün okulda eğitim ve öğretim yapılmayacaktır. Çünkü bu kadar etkinlik yapılırken, ses ve gürültü ile sınıfta eğitimin olması mümkün değildir.

Bu olaya karşı çıkan velilerin bana ulaşması ile konuyu etkinlik gününden bir gün önce Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürüne duyurup, müdür beyle ‘Bunun yasal olmadığına işaret ederek’ işlem yapıp yapmayacağını öğrenmek için telefon görüşmesi yaptım.

İlçe Milli Eğitim Müdürü sanırım okul müdürünü aramış. Etkinlik iptal edildi. Demek ki okulda panayır düzenlemek ‘Disiplin soruşturması gerektiren’ bir davranış olacak ki, etkinlik gece itibariyle iptal edilip, yine öğretmenler tarafından gecenin bir yarısında vatsaptan mesaj atılarak iptal edildiği duyurusu velilere yapıldı!

Bu konuyu gazetemizde ayın gün haberleştirip etkili ve yetkili mercilere duyurduk. Amacımız bu tür etkinlikler adı altında velilerin sağmal inek gibi, öğrencilerin de müşteri gibi görülmesinin önüne geçilmesiydi.

Milli Eğitim Müdürlüğü okul hakkında inceleme başlatıp soruşturma açtı…

Buraya kadar güzel…

İşin ilginçliği burada başlıyor…

İl Milli Eğitim Teftiş Kurulu soruşturma başlattı. Okullar kapandı soruşturma açıldı, okullar yeniden öğrenime başladı soruşturma bitirilemedi!

Biz bitirilemedi diye düşünüyorduk ki, bu arada bizim teftiş kurulu soruşturmayı bitirmiş, bizim haberimiz yok!

Haberi yapar gazetenin ve gazetecinin haberi yok! Niçin olsun ki… Meğer soruşturmadan bir şey çıkmamış!

‘Eylem teşebbüs aşamasında kaldığından…’ diyerek rapor tutulup bir adet okul yönetimi ‘AKLANMIŞ’…

Bu eylemin karşılığında ceza yokmuş! Uyarı yokmuş, kınama yokmuş…

Afiş hazırlamak, velilere vatsaptan mesaj göndermek, duyuru ile para getirmelerini temin etmek, velhasıl ortada hep teşebbüs var, eylem yok!

Sevsinler sizin teftişinizi!

Hep söylüyorum ya, bürokrasi ayak sürüyor diye. Memur bir adet memuru kollamış!

Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Adana İl Milli Eğitim Teftiş Kurulu’nun bu teftişinin koruyup kollama adına yapılan bir teftiş olduğunu beyan ederek seslenmek istiyorum. ‘Sayın Cumhurbaşkanım, eğer her teftiş bu şekilde yapılıyor ise vay halimize… Lütfen şu Adana bürokrasisinin bir mercek altına alınmasını temin edin’

Teftiş kurulunda kimlere takdirname yazılacak ise o takdirnameyi de yazmayı ihmal etmesinler bu kentin etkili ve yetkili isimleri…

Netice itibariyle herkes görevini yapmalı…

Teftiş kurulunun olup biteni ‘idare eden’ tavrını eleştirmek en doğal hakkımızdır diye düşünüyorum.

Alın size Adana bürokrasinin içinde bulunduğu duruma dair bir gelişme…

Su akıyor, yatağını buluyor…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları