28 Kasım 2023 - Salı

RTÜK'E 'MAFYA DİZİLERİ' ÇAĞRISI

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
121 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Son yıllarda televizyon dizilerinde mafya üzerine kurgulu diziler aldı başını gitti. Bu furyaya RTÜK’ün ve devletin yetkililerinin acilen bir el atması gerekiyor.

Evlere kadar giren mafya özentisinden çocuklarımız olumsuz yönde etkileniyor. Sayın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın mafyalara karşı vermiş olduğu mücadeleyi takdir ediyorum.

Devletin güvenlik güçleri mafyalara karşı mücadele ederken, televizyonlarda yapılan dizilerle mafyanın özendirilir noktaya getirilmesini de doğru bulmuyorum.

Şehirlerde son dönemlerde ortaya çıkan mafya türü yapılanmalarda, mafyaya alet olan gençlerde bu dizilerin önemli etki yaptığını düşünüyorum.

Yakın zamanda yayınlanan bir diziden size bahsedeceğim. Bu dizi Kanal D Televizyonunda yayınlanan ‘Arka Sokaklar’ dizisi. Emniyet güçleri uyuşturucu ile mücadele ederken uyuşturucunun merkezleri olarak şehirler sıralanıp isim dahi veriliyor.

Bu isimlerin başında Adana Kiremithane diyerek lanse edildi. Mafya bozuntusu konumundaki uyuşturucu tacirleri, dizide para kazanmanın kolay yolunu adeta ortaya koydular. Bu diziyi izleyen gençler, işsizliğin hat safhaya ulaştığı bir yerde mafyaya alet olup tetikçisi konumuna gelip kolay para kazanmanın yolunu burada bulmak için gayret sarf ediyorlar.

Buradan yola çıkarak, Devletin yetkili mercilerine açık çağrımız olsun. Bu tür dizilerin televizyon dizileri olarak evlere kadar getirilip çocuklarımıza kötü örnek teşkil edecek noktaya ulaşmasının acilen önüne geçilsin. RTÜK başta olmak üzere tüm birimleri göreve davet etmiş olalım.

Dizilerde aile hayatını çirkin gösteren,  aldatma türü dizilerin de denetim altına alınması lazım. Alkol tüketiminin ekranda buzlandırma yöntemiyle teşvik edilmesi de işin cabası…

Bu cümleden hareketle toplumun duyarlı davranması gerektiğinin altını çizerek hatırlamalarımızı yapmış olalım.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları