13 Nisan 2024 - Cumartesi

MUTLU BAYRAMLAR

Özcan Aladağ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
560 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Bayramlar mutluluk ve huzur getiren günlerdir. Küskünlüklerin bir kenara bırakılıp insanların kucaklaştığı gündür. Türk toplumu olarak bayramları önemseriz ve bayramları bayram tadında geçirmek isteriz.

Bu vesile ile öncelikle tüm okuyucularımın Ramazan Bayramlarını en kalbi duygularımla kutluyorum. Huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.

Bir yerel seçim geçirdik yakın tarihte. Türk siyasi hayatında az rastlanır bir ‘halk tercihi’ gerçekleşerek yerel yönetimlerde adeta köklü revizyon gerçekleşti. Alışılmışların dışına çıkan seçmen, tercihini siyasi iktidardan yana değil, muhalefetten yana kullandı.

Bayram öncesi yaşanan bu gelişmelerden sonra yerel yönetimlerde köklü değişiklerin ev sahibi olan genç siyasetçilere yeni görevleri hayırlı ve uğurlu olsun diliyorum.

Seçim döneminde halka vaat edilenleri bir kenara bilerek ve isteyerek not ettim. Seçim meydanında verilen sözlerin ne kadarının gerçekleşip ne kadar gerçekleşmediğini siyasetçilere vakti geldiğinde vereceğimiz karne ile test etmiş olacağız.

Meydanlarda o kadar çok vaatlerde bulundular ki bu yeni dönem siyasetçiler, inşallah bu vaatlerini gerçekleştirebilirler. Vaatlerinin arkasında durabilirler. Ekonomik sıkıntı içindeki belediyelerin bu vaatleri gerçekleştirme imkânlarının da fazlası ile olmadığını düşünenlerdenim.

Yerel seçimler öncesi çalışanlara ödenecek olan maaş konusunda yarışa giren siyasetçilerin önümüzdeki günlerde çalışanların maaşlarını ödeyemez duruma gelirseler hiç ama hiç şaşırmam.

Bu şehrin çok önemli sorunları var. Trafik sorunu en önemli sorun Adana adına. Kentte kaldırım işgalleri almış başını gidiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar, kaldırım işgalleri konusunda yeterince başarılı olmadığını itiraf edip bu döneme ait ‘kaldırım işgallerine son verilecek’ sözünün arkasında durmasını kendisinden rica etmiş olalım.

Bu kentin şehir içindeki ulaşımı sağlayan toplu taşıma araçlarının yolcu indirme ve alma konusundaki durak tanımaz hareketlerinin de öncelikle Adana Emniyeti Trafik Müdürlüğü tarafından çözümlenmesi gerekiyor.

Belediyelerin en büyük sıkıntısı parasızlık olunca, işten çıkarmalar, işe yeni alımlar konusunda nasıl bir yöntem izleyecekler? Doğrusu onu da merak etmiyor değilim.

Kentin yatırım noktasında sıkıntılı olduğunu yıllardır söyleyip duruyoruz. Bu kentin odaları, meslek örgütleri, STK’ları, demokratik kitle örgütleri bence üzerlerine düşen sorumluluğu yeterince yerine getirmiyorlar. Ankara ise Adana’ya resmen şaşı bakıyor.

Yani sizin anlayacağınız sorun çok, çözen yok.

İktidar partisinin Adana ile uzaktan ve yakından ilgisi yok diyeceğim şimdi birileri çıkıp ‘olur mu canım!’ diyecek. Görünen köy kılavuz istemiyor…

Sözün özü, o kadar çok dertliyiz ki Adanalılar olarak…

Anlatmakla bitmez.

Yıllarca yazıyoruz, çiziyoruz. Yetkililere sesleniyoruz. Bizim sesimizi duyan yok, Adanalının isyanını gören yok.

Bu bayram öncesinde de bir kez Adana ile ilgilenilip siyasetçilerin bu kentin varlığını görerek dört elle sorun çözme adına harekete geçmelerini istemek gibi bir duygu içine girdim.

Hakkımızda hayırlısı…

Bayramınız kutlu, umutlarınız ise sürekli olsun.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları