26 Ağustos 2024 - Pazartesi

KARALAR'IN BİLEĞİNİ BÜKEMEMİŞLER

ZEYDAN KARALAR

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
24 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Hafta sonunda CHP’nin etkin isimlerinden bir arkadaş ile son yerel seçimler öncesinde Adana’da parti içinde yaşanan gelişmelere dair bir sohbetim oldu.

Partiyi iyi bilen, genel merkez ile diyalog içinde olan ve CHP’nin her dönem etkili ismi olan benim sohbet ettiğim arkadaş ile sohbetimizin konusu ‘belediye başkanları’ oldu.

Kendisine belediye başkanlarını nasıl değerlendirdiğini sorunca aldığım yanıt sonucu bugünkü yazımın başlığı böylelikle şekillenmiş oldu.

Sohbette benim dikkatimi çeken ilk önemli konu, ‘CHP Genel Merkezi aslında Zeydan Karalar’ı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak göstermek istemiyordu. Lakin yerine isim bulamadılar. Kolay değil, Zeydan Beyin yerine bir isim bulmak’ oldu.

‘Mevcut belediye başkanı… Nüfusu ve parası var…’ ifadeleriyle neden Karalar’ın yerine aday bulunamadığını kısa ve öz olarak açıkladı bu CHP’li arkadaş…

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay için ‘Onu Burhanettin Bulut istedi ve aday yaptı’ dedi. Oya Tekin için ‘Çok para harcadı. Otelleri vardı, onu satıp seçimde harcadı’ diyerek bir adet yorum bıraktı.

Ali Demirçalı için ‘Listelerin seçim kuruluna teslim edileceği saatten 2 saat öncesi aday olduğundan haberi oldu. Onu aday yapanda Zeydan Karalar’dır’ yanıtını verdi.

Demirçalı’nın adaylığını ‘Zeydan Beyin DEM Parti operasyonu ile Ali Bey belediye başkan adayı oldu’ diye yorumladı.

Zeydan Beyin DEM Parti operasyonunu duyunca ‘Nasıl bir operasyon?’ diye soru sorma hakkım doğdu. Aldığım yanıt ilginçti.

‘CHP, Yüreğir’de DEM Parti ile anlaşarak seçimleri gidecekti. Aday da belirlendi. Meclis üyeleri listeleri de oluştu. Lakin Zeydan Bey, son gün DEM Parti’nin verdiği meclis üyelerinden 3 isme itiraz etti. Bu 3 ismin GBT’leri sıkıntılı. Seçilirseler yarın başımıza iş açarız. Ben bu 3 ismi kabul etmem. Bu isimlerle seçime gitmem dedi. Bu arada Zeydan Bey ikinci bir listeyi hazır etmişti. DEM Parti’de Zeydan Karalar’ın bu itirazını kabul etmedi. CHP, Ali Demirçalı ile ve Zeydan Karalar’ın hazırladığı liste ile seçime gitti. Yani Demirçalı bir tane meclis üyesi yazmadı. Hepsini Zeydan Bey yazdı. DEM ise listelerin teslim edilmesine 2 saat kala mecburen ilçe başkanlarını belediye başkan adayı olarak göstermek zorunda kaldı’

Zeydan Beyle ilgili bu bilgileri aktarınca inanın hiç garipsemedim. Akıllı adam taktiği diyerek gülümsedim. Bu bilgileri bana aktaran CHP’li isim, ‘Zeydan Beyni taktiği budur’ dedi!

Sohbetimin sonunda final sorumu sorup yanıt aramak istedim.

“Zeydan Beyin CHP içindeki etkin politikası ne kadar daha sürer? Akıbetini nasıl görüyorsunuz?’

Yanıt aynen şöyle oldu. “Bakın bir dönem CHP’nin etkili ismi Erol Çevikçe’ydi. Sonra Tacidar ve Serdar Seyhan kardeşler oldu. Onlar nerede… Sayın Karalar’ın da süreci tamamladığını düşünüyorum…

Zeydan Beyin siyasi ömrü de sona yaklaştı. Yeni dönemin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’dur. Ekrem Bey, Özgür Beyi genel başkan seçtirmiştir. Özgür Beyin özel uçağını kiralayıp onu il il dolaştırmıştır. Yani patron Ekrem Beydir. Dolayısıyla yeni dönemde Karalar yer almaz CHP içinde!”

Elbette sohbetimiz içinde bazı isimlerle ilgili tespitleri ve verdiği bilgileri oldu CHP’li arkadaşın. Bu bilgileri de ileriki zamanlarda okuyucularımızla inşallah paylaşırız.

Güzel sohbetti…

Oldukça faydalandım diye düşünüyorum…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları