26 Ağustos 2024 - Pazartesi

BUNUN ADI KULİS DEĞİL!

KULİS

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
24 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Son günlerde bazı internet siteleri ile sosyal medyadaki hesap sahipleri özellikle iktidarı yıpratmak adına ‘KULİS BİLGİLERİ’ adı altında olmadık haber paylaşımı yapıyorlar.

Ben kendi adıma bu kulis bilgisi diyerek nitelendirilen ifadelerin ayakları yere basmayan sadece insanları yönlendirmeye yönelik dezenformasyon çalışmaları olduğunu düşünüyorum.

Sadece iktidar partisi için değil, muhalefet partileri içinde geçerli bu tür sözde kulis bilgileri ama gerçekte dezenformasyon çalışmaları!

Yalan ve yanlış ifadelerle habercilik çalışması, asıl mesleği gazetecilik olan bizleri de olumsuz etkiliyor.

CHP Genel Başkanının ayağında kırık oluştu. Bu dezenformasyon sahipleri olmadık iddialar atarak konuyu sulandırdılar.

Hazineden Sorumlu Bakan Mehmet Şimşek için ‘İstifa etti ama geri döndürüldü’ iddiaları ile yine ortalığı karıştırdılar.

Doğru olanı söylemek varken, yalan haberlere gerek var mı?

Bu dezenformasyoncular son olarak AK Parti’nin karıştığı iddiasını ortaya attılar. Dedikodu içerikli olma özelliğinden başkaca bir yere gitmeyen ‘AK Parti’nin illerdeki milletvekilleri birbirleriyle kavgalı’ iddiasında bulunup buna da kulis bilgisi demezler mi?

Kongre sürecinde görevden alınan il yönetimleri ve yerlerine vekâleten kimin atanacağı konusunda il milletvekillerinin birbirlerine düştüğü iddiasını ortaya atanların tam aksine gerek parti yetkilileri, gerekse de ilgili dezenformasyonla mücadele kuruluşu bu tezviratçıları yalanlamaktan bıktı, usandı.
Her partide il yönetimleri görevden alınır. Tüzük gereğince atama da yapılır. Konu karalamak olunca bunu milletvekillerinin birbirine düşmesi olarak nitelendirmek o kadar saçma ki, kimse bu saçmalığa inanmıyor.

Delinin birisi kuyuya bir taş atıyor. Kırk akıllı çıkaramıyor misali!

Adana’dan biliyorum, milletvekillerinin birbirine düşmesi gibi bir dert yok AK Parti’de. Hoş, Adana’da il teşkilatı görevden alınmadı. AK Parti, teşkilatları görevden alırken dahi kimsenin tepki gösterdiğini bugüne kadar görmedim, duymadım, yaşamadım

CHP’de de, MHP’de de görevden alınmalar yaşandı. Yakın zamanda MHP’nin Seyhan ve Yüreğir ilçe başkanları görevden alındı. Milletvekilleri isyan mı etti?

Hayır…

Bu kirlilikten ekmek çıkmaz!

Eğer niyette karalamak varsa, başkaca bir akıllı yol seçin de insanların akıllarıyla alay etmeyin!

Aslında karalamaya da gerek yok. Sizlerin böyle davranmasını isteyen ‘SİYASET ERBABLARINA’ şunu söyleyin.

‘Böyle karalama yapmamızı isteyeceğinize seçmene gidin. Kendinizi ikna edin. Halkın sevgisini kazanıp sandıkta iktidar olun’ deyin…

Bir gazeteci olarak bu tür karalama içerikli adı kulis bilgisi diye verilen yalan haberlerden ciddi anlamda bizler de zarar görüyoruz. Sanki bütün gazeteciler yalancı gibi kategoriye sokulmaktan da memnun değiliz…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları