08 Ekim 2024 - Salı

KAMU VİCDANI VE ADALET

KAMU

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
17 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Bazen aklım almıyor. ‘Adaletin kestiği parmak acımaz’ derler. Evet, acımaz acımasına da adalet maalesef parmak kesmiyor.

İstanbul Mecidiyeköy’de yaşandı son örneği.

Kâğıthane Şirintepe Mahallesi’nde oturduğu evinden çıkan kadın, patronu Kazım A. ile buluşmak için Mecidiyeköy’deki AVM’ye geldi. Burada ortak alandaki masada oturan kadın, patronundan 9 günlük yevmiyesini aldı.

Gülli Taş tam kalkacağı sırada kendilerini cep telefonu ile kayda alan kocası Seyithan Taş tarafından saldırıya uğradı. Özel güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle kadın kurtarıldı.

Etrafa küfür ve tehditler savuran Seyithan Taş ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gülli Taş kendisine saldıran eşinden şikâyetçi olurken, emniyette ifadesi alınarak ‘kasten yaralama’ suçundan adli işlem yapılan Seyithan Taş, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Buyurun buradan yakın…

Hangi akıl, hangi vicdan bunu kabul eder. Şimdi bu vatandaş rahat duracak mı? Yarın öbür gün, bu kadını yani ayrıldığı eşini öldürür ise bunun sorumlusu kim olacak?

Bu ülkenin kanunları bu kadar XXL ebadında geniş mi?

Onlarca suç kaydı olan ve aramızda dolaşan canilerin yüzünden devlet görevlisi polisimiz öldürülmedi mi? Yine son bir olayda 11 suç kaydı olan iki suç makinası güpegündüz yolda bir kız çocuğumuzu taciz etmedi mi?

Önce serbest bırakıldı bu sapıklar. Sonra sosyal medya ve kamuoyu tepkisi ile bu caniler tutuklandı.

Adalet Bakanlığı’nın bu önce serbest bırakma sonra tutuklanma olaylarından bir ders çıkarması gerekmez mi?

Yaşanmış örneklere bakarak bu sonucun çıkarılması gerekmez mi?

Netice itibariyle bu kadar olumsuzluğu yaşayan Türk milletinin ortak sesine kulak vererek kamuoyu vicdanını incitecek kararlara adliyedeki hâkim ve savcılar imza atmasınlar.

Vicdanları sızlatırlar…

Hatırlatmış olalım…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları