09 Ağustos 2024 - Cuma

BÜROKRASİ İŞLEMİYOR MÜDÜRÜM!

ÖZCAN ALADAĞ ABİM

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
86 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Neyin gayretindeyiz onu da anlamış değilim ama mesleğimiz gereğince memleketin sorunlarını dile getirme adına kendimizi görevli hissediyoruz.

Bizim hissettiğimizi maalesef diyorum ‘BÜROKRASİ HAZRETLERİ’ hissetmiyor. Birbirlerini koruyup kollayan bürokrasi yüzünden halkın siyasi iktidara olan güveni de sarsılıyor.

Peki, bütün bunlar kimin umurunda?

Kimsenin umurunda değil.

Bakın sizlere bugün bir ‘Bürokrasi hazretlerinin’ ağır ve hantal yapısıyla ilgili bir örnek verip buradan da müdür beye bir çağrıda bulunmak istiyorum.

Okulların kapanmasından önce Sarıçam ilçesindeki bir okul, öğrencileri gelir getiren birey gibi görüp okul bahçesinde, okula o gün ara vermek koşulu ile, hem de bir fiyat listesi çıkarıp okul bahçesinde ‘PANAYIR GİBİ’ etkinlik yapmak istedi.

Velilerden gelen tepkilerden sonra konuyu gazetemizde haber olarak değerlendirip ‘yetkilileri’ göreve davet ettik. Haberle ilgili Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke’ye ulaşıp ayrıntılara aktardım.

Hatta Sayın Hasan Tevke Beyin Öğretmen Evi’nde düzenlediği basın toplantısında kendilerine ayrıntıları aktarıp konuyla ilgili düşüncelerini sordum.

Hasan Tevke Bey, konuyla ilgili soruşturma açtığını belirterek yapılan uygulamanın yanlışlığına vurgu yaptı.

Bir başka gün Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke Beyi arayarak aynı okulda bir öğretmenin sınıfına ‘SEVGİLİSİNİ’ getirerek öğrencilerle ders işlerken bu bayanla aynı sınıfta kaldıklarını, çocukların da bu olaydan olumsuz etkilendiklerini belirten bilgileri kendisine aktardım.

Eksik olmasınlar Sayın Müdür Tevke Bey, her iki olayın üstüne gittiğini, açılan soruşturmaya TEŞTİF BİRİMİNİN yaptığını söyledi.

Ne teftişmiş böyle!

Okullar kapandı başladı teftiş, okullar açılacak bitirilemedi!

Adana’da milli eğitimin teftişlerini yapanlar hakkında iki kanaat oluştu bende. ‘Ya olayı soğutup derin dondurucuya koyarak az zayiatla konuyu kapatacaklar. Ya da bu tür konularda DEVLETİN MEMURUNU KORUYUP KOLLAYACAKLAR’

Başka bir şey aklıma gelmiyor. Bu kadar uzun sürer mi bir teftiş?

Aklayın gitsin okul idaresini ve öğretmeni…

Milli Eğitim Bakanı da sanırım teftişin bu ağır aksak işlemesinden mutlu!

 

Olmasaydı yapılan haberlerden haberdar olan bakanlık ‘gereğini ivedi olarak’ yapardı…

Okul idaresinin ve öğretmenin ceza alıp almaması hiç ama hiç önemli değil. Benim için önemli olan BÜROKRASİNİN bu tür davranışının devlete olan güvenin ve inancın yitirilmesidir.

CİMER’e yapılan şikâyetlerde de ortaya çıkan sonuçlar buna benzer sonuçlar…

Netice itibariyle Adana il Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke Beye bir çağrım olsun. ‘Lütfen müdürüm nefesini tüketmeyin. Bu devran böyle geldi, böyle gider…’

Son cümle, ‘Devletin kurallarında sorun yok, sorun bireylerde…’

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları