16 Eylül 2024 - Pazartesi

RAHAT BIRAKIN Kİ BAŞKAN ÇALIŞSIN!

ÖZCAN ALADAĞ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
5 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Belediye başkanlarının en büyük handikaplarının başında ‘Muhalefetin başkanı çalıştırmaması’ gelir. Yani muhalefet, belediye başkanı çalışsın istemez.

Hele bir de mecliste sayısal çoğunluğu elde etmiş ise muhalefet, o vakit belediye başkanının vay başına gelenlere!

Pozantı Belediye Başkanı Sayın Ali Avan’ın ilçesine hizmet yapabilmek adına ortaya koyduğu performansı yakından takip ettiğim için Ali Avan’ın muhalefet tarafından çalıştırılmak istenmediği kanaatini taşıyorum.

Bu kanaate nasıl vardım? Dilerseniz bunu hemen yanıtlayayım.

Pozantı ilçesine bir ekmek fabrikası yaptırmak isteyen Başkan Ali Avan’ın değişik gerekçeler gösterilerek önünün kesildiğini kamuoyuna Sayın Avan’ın yaptığı açıklamalar ile görüyoruz. Olağanüstü meclis oturumunda ekmek fabrikasına karşı çıkan muhalefet, ekmek fabrikasının yapılacağı yerin uygun olmadığını gerekçe göstererek ‘RET’ oyu verdiler.

Pozantı’ya ekmek fabrikasının yapımına aslında Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’ın karşı çıktığını öğrenince ilçedeki muhalefet meclis üyelerinin neden Ali Avan’a karşı çıktıklarını daha iyi anlamış olduk.

Sayın Karalar, ‘Pozantı’ya günlük 5 bin ekmeği Adana’dan gönderiyoruz. Gerekirse bu rakamı artırırız. Oraya ekmek fabrikasının kurulmasına gerek yok’ düşüncesini Pozantı’nın muhalefet meclis üyeleri sanırım hayata geçirmişler!

Bu arada Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 10 milyon liralık borçlanma yetkisi istedi. CHP’li meclis üyeleri buna da ret oyu vererek karşı çıktılar.

Sanırım hatayı anlamış olacak ki CHP’li meclis üyeleri, 10 milyonluk borçlanma yetkisini 15 milyona çıkarıp bu kez evet oyu verdiler.

Başkan Ali Avan, belediye ekmek fabrikasını kurma adına çıktığı yolda kararlı duruş sergileyip ‘Gerekirse kendi evimi satarak bu ekmek fabrikasını Pozantı’ya kuracağım’ düşüncesinde…

CHP’li meclis üyelerine 15 milyon liralık borçlanma yetkisi vermelerinden dolayı da ayrıca minnettar Sayın Avan…

Kredi, ekmek fabrikası ve aşevi için kullanılmayacak, bunun da sözünü vermiş durumda…

Borçlanma yetkisi ile alınacak olan 15 milyon lira, Köse Kafenin restorasyonu için ve diğer hizmetler için kullanılacak. Emekliye ayrılan belediye personelinin tazminatları içinde ayrıca kullanılacak…

İki adet dört çekerli araba alınacak. Harcanan paranın kontrolünü de CHP’li meclis üyeleri yakından takip ederek denetleyecek.

Mahallelere çocuk parkı yapılacak, parklar yenilenecek…

Pozantı’daki gelişmeler aynen böyle…

Pozantı gibi belediye başkanlarının rahat çalışması gerekiyor. Siyaset adına başkanı köşeye sıkıştırmak doğru olmayan davranıştır. Pozantı’nın genç belediye başkanı heyecanlı, hizmet etmek gayretinde ve kalıcı eserler bırakmak istiyor. Sorumluluğunu biliyor, bu sorumluluğunu da doğru yönde kullanmak istiyor.

CHP’li ve diğer belediye meclis üyelerinin hizmetin önünü açmalarını da doğru bulduğumu belirterek bu olgun davranışlarını da takdir ettiğimi belirterek Pozantı Belediye  Başkanı Ali Avan’a çıktığı yolda başarı diliyorum.

İnşallah kazanan Pozantı olur. Herkesin derdi bu olsa gerekir…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları