26 Ağustos 2024 - Pazartesi

BİLİCİ TRANSFERİNE HİÇ ŞAŞIRMADIM

BİLİCİİ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
21 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

İYİ Parti’den eski genel başkan olan Meral Akşener’in ABD’den transfer ederek kentte yapılan ön yoklama kurallarını hiç sayarak listeye koyduğu ve milletvekili seçtirdiği Bilal Bilici’nin CHP’ye transferine hiç ama hiç şaşırmadım.

Akşener’in kimleri nasıl milletvekili listesine yazdığına dair ortaya atılan spekülasyonların gerçeklik payını şimdileri dahi iyi kavrayabiliyorum.

Bilal Bilici için İYİ Parti’nin o tarihteki etkili ve yetkili isimleri CHP’ye katılımı için ne düşünürler bilemem ama ben kendi adıma ‘Beklenen gelişme’ olarak görüyorum.

AK Parti’nin milletvekilleri başta olmak üzere parti kurmaylarına Bilici’nin AK Parti’ye katılacağına dair siyasi kulislere yansıyan bilgileri duyduğumda konuyu bu yetkili isimlere sorarak ‘Bilici, AK Parti’ye katılacak mı?’ diye sordum.

İlk aldığım yanıt ‘Görüşmeler devam ediyor’ oldu. Sonrasında AK Parti, yeni katılımlarla ilgili kuruluş yıldönümünde tören düzenlediğinde yine aynı AK Parti kaynaklarıma ‘Bilici’nin katılımı neden gerçekleşmedi?’ diye bu kez ikinci defa soru yönelttim.

Parti kaynakları, ‘Anlaşamadık’ oldu.

Neyin anlaşması ise…

Sonrasında Bilici’nin CHP’ye doğru kaydığını öğrendik. Bu kez CHP kaynaklarına konu hakkında sorular yönelttim. ‘Ankara merkezli görüşmeler var, yakında netleşir’ diyerek konuya yaklaştılar.

Ve yakında netleşti!

Bilal Bilici, CHP’ye katıldı. Yakasına da Özgür Özel rozetini taktı.

Özgür Özel, katılım sırasında ‘Baba ocağına hoş geldin’ demez mi!

Birden irkildim. Baba ocağı BİLİCİ AİLESİ’nin asla CHP olmadı. Ben öyle biliyorum. Mehmet Ali Bilici’yi Anavatan Partisi’nin kurulduğu günden bu güne kadar yakından bilir tanırım. Yani Bilal Bilici’nin babası olan Mehmet Ali Bilici, ANAVATAN PARTİSİ’NDEN 3 dönem milletvekilliği ve il başkanlığı yapan bir isimdir. ANAP’ın DYP ile birleşmesinden sonra bir ara MHP’ye ibresi kaydı. Sonra Demokrat Parti’ye göz kırptı. AK Parti kurulunca AK Parti’li oldu.

Bir dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu Sayın Bilal Bilici’nin babası Mehmet Ali Bilici…

Yani hiçbir zaman CHP’li olmadı bu aile…

Özgür Özel’in acilen danışmanlarını değiştirmesini tavsiye ederim. Kim kulağına bunu üfürmüşse nefesi kuvvetliymiş. Özel’i de yanılttılar.

Bu üfürükçüler sadece Özgür Özel’i mi yanılttılar?

Hayır…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’u da yanılttılar. O da Bilici ailesinin baba ocağının CHP olduğunu ifade etti.

Farz edelim Bilici ailesinin baba ocağı CHP…

Bilal Bilici’nin babası Mehmet Ali Bilici, oğlunun CHP’ye katıldığı dakikaya kadar AK Parti’nin kayıtlı üyesiydi. Belki onunla birlikte istifa etmiş olabilir…

Nasıl oluyor, baba ocağı CHP savı…

Baba AK Partili, oğlu CHP’li…

Dileceksiniz ki, Bilal Bilici CHP’de etkili, yetkili olur mu?

Bence CHP’de ona EKMEK ÇIKMAZ…

Yazın bunu bir kenara…

CHP’de Bilal Bilici’ye ekmek çıkmaz ama o ekmek çıkarmasını bilir.

Çünkü Mehmet Ali Bilici gibi bir babaya sahip…

Ne diyelim, yeni partisi Bilal Bilici’ye hayırlı ve uğurlu olsun. İYİ Partililer de verdikleri oyun nereye gittiğine oturup yansınlar!..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları