26 Ağustos 2024 - Pazartesi

İLGİNÇ REKTÖR ATAMASI

REKTÖR

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
68 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne Meryem Tuncel’in yeniden atanması beklenirken sürpriz yaşandı ve Ankara’dan YÖK’ten bir isim rektör olarak atandı. Bu atama herkesi adeta şaşırttı. Çünkü Meryem Tuncel’in yeniden atanması bekleniyordu.

Meryem Hanım aylardır atamayla ilgili rahat bir tavır içinde kendinden emin olarak çalışmalarını aralıksız sürdürürken gece yarısı Resmi Gazete şoku yaşadı hem Meryem Hanım, hem de Adanalılar…

Rektörlüğe atanan Hamit Emrah Beriş, gece yayınlanan Resmi Gazete ile atamanın ardından sabah Rektör Meryem Tuncel’i arayarak 12.30’da devir teslim töreninin yapılmasını istedi.

Meryem Hanım elbette şaşırdı. ‘Bu ne acele hocam?’ der gibi şaşkınlık içinde apar topar devir teslim töreni ile yeni rektör göreve başladı.

Beraberinde Ankara’dan bir isim de getirmişti. Bu isim sanırım özel kalem müdürü yapılacak…

Rektör Tuncel, Amerika’ya dönemeyecek öğrendiğim kadarıyla. Adana’da kalarak çalışmalarına devam edecek. Doğrusu da yapıyor işin özünde.

Tuncel’den Ankara’dan başlayarak Adana’ya kadar uzanan tüm siyasiler memnun iken demek ki memnun olmayanlar varmış ki, atanmaması adına gerekeni yapmışlar. Zaman aralığında bu engel olan isimler netleşir. Bizlerde sebebiyle beraber bunu öğrenmiş oluruz.

Eskiden rektörlerin seçimi yapılırdı. Şimdileri bunu atamaya dönüştürdüler. Atama olayında da böylesine ilginçlikler yaşanıyor elbette.

Yeni Rektör Hamit Emrah Beriş ile ilgili Cumhuriyet Gazetesi’nden meslektaşımız Çağdaş Bayraktar bir haber yapmış. Bayraktar haberinin başlığını ‘Hoca efendi’ demişti, o şimdi rektör olarak atmış.

Merak ettim ve ayrıntılara okumaya başladım. Çağdaş Bayraktar’ın haberi aynen şöyle yer alıyor. Sizlerle de paylaşmak istiyorum.

'Hoca efendi' demişti, o şimdi rektör. Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Çukurova Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. 2018-2023 yılları arasında Polis Akademisi Başkanlığı Başkan Yardımcısı olarak da görev alan Beriş’in sosyal medya hesabından geçmişte yaptığı paylaşımlar dikkat çekti.

12 Eylül 2010’da yapılan anayasa referandumuna destek veren Beriş, karşı çıkanlara ilişkin “Sivil vesayetten bahsedenler inşallah askeri vesayet altında kalırlar diyecem onlarla biz de yanacağız” iletisini yazdı.

“Çözüm süreci kırmızıçizgimdir” diyen Beriş, Fethullah Gülen için “Hocaefendi” tabirini kullanırken “Hâlâ Gezi’nin şiddetini görmezden gelip yapılanları demokrasi arayışı olarak gösterenler! Adeviyye Meydanı size ne anlatıyor” sözleriyle Gezi Parkı’na destek veren yurttaşlara gözdağı vermişti.’

Yeni rektörü az ya da çok tanımaya yeterli midir? Bu cümleler…

Yeterli olmasa da bir ipucu veriyor…

Yalnız önemli bir konu daha var. Onu da ben buradan belirtmiş olayım.

‘Burası Adana. Burada siyaset yapmak da, rektörlük yapmakta zor…’

Bunun bilinmesini istedim.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları