08 Ağustos 2024 - Perşembe

ELEŞTİRİYE TAHAMMÜL EDEBİLMEK

ELEŞTİRİ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
142 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Her insana mahsus değildir eleştiriye tahammül edebilmek. Eleştiri sonrasında insanlar farklı tepkiler verebilir. Verilen tepki ‘eleştiriye açık olmak’ şeklinde olursa eleştirilen insan her zaman kazançlı çıkar.Gazeteci olarak bizler yaptığımız haberlerden ve yazdığımız köşe yazılarından sonra her zaman eleştiri alan insanlarız. Çünkü haberlerimiz ve köşe yazılarımız birilerini hep rahatsız eder. Hoşlarına gitmeyen haber ve yazıların altında gerekçe arar insanlar.

Elbette takdir edildiğimiz de olur. Genellikle takdiri aldığımız için eleştirileri de sineye çeker, eleştirenlere karşı kendi fikrimizi de belirterek yanıt vermeye çalışırız.

Adana Şakirpaşa Havaalanının kapatılmasına yönelik gelişmeleri okuyucularımızda yakından takip ettiği üzere sürekli gündemde tutarak ‘Kente karşı yapılan yanlış’ olarak değerlendirdik. Havaalanının kapatılmaması adına dilimiz döndüğünce yazılarımızla yetkililere seslendik.

Duydular mı?

Duydular ama duymazlıktan geldiler…

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar Beyi de 2 yıl önce yaptığı ‘Havaalanımızı kapatmayın’ eyleminin üzerinden 2 koskoca senenin geçtiğini belirterek ‘Zeydan Bey bu konuda yeterli tepki göstermedi’ diyerek eleştirdiğimiz yazılarımızla Sayın Karalar’a seslenmeye çalıştık.Sayın Karalar’da bu eleştirimiz duymuş olacak ki, 2 yıl sonra yine aynı yerde yani Şakirpaşa Havaalanının giriş kapısında partilileri ile bir açıklama yaparak tepki gösterdi.Öncelikle geç de olsa bu açıklaması için teşekkür edelim.

Açıklama sırasında eleştiride bulunanlara seslenen Sayın Karalar, kendisine bu anlamda haksızlık edildiğini söyledi.Ben kendi adıma eleştirdiğim konuyla ilgili Sayın Karalar’a haksızlık yaptığımı düşünmüyorum. Bu şehrin belediye başkanı olarak 2 yıl geçen basın açıklamasından sonra kayda değer bir etkinlik ve eylem yaptığını görmediğim için bu eleştiride bulundum Sayın Karalar’a…

Sayın Karalar, CHP’li milletvekillerinin Şakirpaşa Havaalanı konusundaki basın açıklamalarından derlediği bir yansıyı bizlerle paylaşarak ‘CHP’lilerden başkaca kimse sahip çıkmadı Şakirpaşa’ya… Bakın biz boş durmadık’ diyerek eleştirenlere ‘el insaf’ demek istedi…

Adana Milletvekillerinin verdiği tepki kadar kendisinin tepki vermediğini yansıdaki bilgilerden de anlamış olduk.Bir gazeteci arkadaşımız odaların, borsaların, STK’ların ve derneklerin Şakirpaşa’ya sahip çıkmadıklarını gördüğünü ve bu konuda görüşünü sordu.

 

Sayın Karalar, ‘Odalar, borsalar, STK’lar ve dernekler yani demokratik kitle örgütleri görevlerini yapmadı’ diyerek ne ifade kullanamadı bu soruya yanıt verirken.Konunun etrafında dolandı…Netice itibariyle Şakirpaşa Havaalanı konusunda biz Karalar’ı eleştirdik. Karalar bizi eleştirdi. Sonuçta Şakirpaşa’ya kilit vuruluyor.

Geç kalındı geç…

Peki, bu saatten sonra ne yapılmalı?

İktidarın iki ortağı olan AK Parti ve MHP’li milletvekillerini her gördüğünüz yerde ‘Şakirpaşa konusunda onlara söyleyecek çok sözünüzün olduğunu’ hatırlatayım.

Artık gereği neyse onu siz söylersiniz sayın milletvekillerine, Adana’ya gelen bakanlara, iktidarın etkili ve yetkili isimlerine…

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları