26 Ağustos 2024 - Pazartesi

300 ESNAF MUTLU OLSUN YETER!

GÖĞER

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
22 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Dün Adana Esnaf Odaları Birlik Başkanı olarak Niyazi Göger bir açıklama yaptı. Açıklamasını dikkatle okudum. Ve açıklamayı okuyunca bu yazıyı yazma kararı aldım.

Sayın Göger, Çukurova Havaalanının açılması konusunda ‘Havaalanı konusunda realist yaklaşmalıyız’ ifadelerini kullanmış.

Açıklamasında ‘Şakirpaşa Havaalanının yolcu taşımacılığına kapatılmasıyla şehrimiz belki kaybetti, ancak yeni havaalanı yatırımıyla bölge kazandı’ buyurmuş!

Biraz daha ilerliyoruz Sayın Niyazi Beyin açıklamalarının son kısmında yer alan cümleleri okuyunca 300 esnafın mutlu olduğunu görüyoruz!

Sayın Göger’in esnafın mutluluğuna dair açıklamalarını da aynen aktarıp sonrasında yorum yapmak istiyorum.

Göger:  “Çukurova Bölgesel Havalimanı Mersin’e 45, Adana’ya 30 kilometre mesafede. Bunu şehrimiz için bir avantaj olarak değerlendirebiliriz. İkinci bir husus ise Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı kullanan yolcuların ulaşımı Adanalı esnaflarımız tarafından kurulan bir kooperatif tarafından sağlanacaktır. Taksi, Vip ve otobüsten oluşan 300 araçlık filonun önemli çoğunluğunu Adanalı esnaflarımız teşkil etmektedir. Bu da esnaflarımız için önemli bir ekonomik kaynak hem de istihdam sahası anlamı taşımaktadır”

Adana’nın nüfusu 3 milyon Sayın Göger. Bu 3 milyon insandan en az 2 milyon insana sorsanız Şakirpaşa’nın içinin boşaltılıp yeni havaalanına insanların yönlendirilmesine tepki duyduğunu size yüksek sesle izah eder. 2 milyon insandan belki daha fazlası ‘Şakirpaşa kapatılmasın’ diyerek isyan eder.

300 esnafın memnuniyetini ön plana çıkaran Niyazi Göger’den Adana halkının ‘Şakirpaşa Havaalanı kapatılmasın’ düşüncesini de yorumlamasını da beklerdik!..

Maalesef bunu yorumlayamaz. Kendilerinin siyasetçi olmadığından dem vurmuş Sayın Göger. Lakin esnaf odaları birlik başkanı olurken ‘Siyasi destekle o makama geldiğini’ kendisi söyleyemeyebilir ama ben rahatlıkla söyleyebilirim.

Siyasetçi olmayabilirsiniz ama siyasetin de merkezindesiniz Sayın Göger.

Siyasetin merkezinde olsanız veya olmasanız benim için değişen bir olay olmaz. Benim burada dikkat çekmeye çalıştığım konu, ‘Siyasi iktidarın aldığı karara Adanalı ‘YANLIŞ’ derken, sizin 300 esnafı düşünerek ‘DOĞRU KARAR’ diye nitelendirmenizi kendi adıma DOĞRU BULMUYORUM

Gelelim asıl konuya, 300 esnafın oluşturduğu yeni kooperatife girmek isteyen kişiden kaç lira hava parası alındı? Günlük kaç lira ücret ödüyorlar bu kooperatife?

300 şanslı esnaf elbette ekmeğinin peşinde. Bunda bir sıkıntı yok. Asıl sıkıntı bu 300 esnafın aracına binerek havaalanına gidecek veya havaalanından şehre gelecek insanların cebinde o parayı verecek kadar paralarının olup olmadığında…

Niyazi Göger’in açıklaması ile Şakirpaşa Havaalanı konusundaki görüşünü de öğrenmiş olduk. Siyasi iktidarın yaklaşımı ile konuya yaklaşan Sayın Göger’den farklı bir açıklama beklemek biraz haksızlık olurdu!

Tıpkı diğer oda başkanlarının, STK’ların, derneklerin açıklamaları gibi, duyarsız kalışları gibi bir basın bülteni okumuş olduk.

Sayın Göger’in düşüncelerine katılmıyorum. Bu da benim düşüncem.

Yine de teşekkürler Sayın Göger!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları