21 Ekim 2024 - Pazartesi

SAĞLIK VE TARIM İL MÜDÜRLERİMİZİN DİKKATİNE!

ÖZCAN ALADAĞ

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 3 dk.
5 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

Okuyucularımızın görüşünü bilmiyorum ama ben kendi adıma Adana Sağlık ve Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde gelişen bir olayı değerlendirip bu konudaki görüşlerimi dile getirmek istiyorum.

Önce konuları kısa anlamda izah edeyim istiyorum. Adana İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan bir ekip var. Bu ekip sigara denetimine çıkıyor. Yıllardır aynı isimler listede yer alır. Listede yer alan isimlerin sigara denetimine gittikleri iş yerleriyle ilgili olarak ilişkileri hiç dikkate alınmaz. Veya ilgilenilmez. Dolayısıyla sigara denetimi de hak getire, bunu gerçekleştirenlerde hak getire…

Yine Tarım İl Müdürlüğü ve Tarım Bakanlığının karar ve onayları ile hipodromda görev yapacak kişilerin listeleri çıkarılır. Bu listelerde görev yapanlar nedense yıllardır aynı kişilerdir. Bir türlü listeye yeni isimler giremez. Belirli kişilerin yerleri oraya ‘ABONE’ olunmuş bir durumdadır.

Peki, bu konularda neden il müdürlükleri hiç müdahil olmazlar? Veya olurlar da bir türlü bu listeler değişmez? Bu sorunun yanıtını birinci öncelik olarak siyasi olarak liste belirleme, ikinci öncelik ise alınan harcırah olarak değerlendirebilirim.

Diyebilirsiniz ki bu şehirde, bu ülkede ne düzgün gidiyor da bu düzgün gidecek diyebilirsiniz. Bir yerden başlamak lazım. Şimdi Adana İl Sağlık Müdürlüğü ve Adana İl Tarım Müdürlüğü, sigara denetçileri listesi ile hipodromda görevli kişiler listelerini yıl yıl kamuoyu ile açıklasalar da bilgi sahibi olsak!

Veya çıkıp deseler ki, yıllardır hazırlanan listeler şöyle hazırlanıyor. Bu listelerde şu kadar kişiyi yıllık olarak değiştiriyoruz. Biz de bilsek.

Ben kendi adıma bu iki listenin oluşturulması ve yıllarca aynı isimlerden oluşmasının altında bir bit yeniği arıyorum. Az çok bu bit yeniğinin ne olduğunu da biliyorum. Çünkü az ya da çok bu olayları birebir yaşayan kişiyim. Haberci olmam nedeniyle yaşadıklarımın bilgi ışığında bu konuları dile getiriyorum.

Adana Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger Beyin yerinde olsam, ‘Şu sigara denetmenlerinin geriye dönük 10 yıllık görevlendirme listesi ile hipodromdaki görevlendirmelerin yine 10 yıllık görevlendirme listelerini bir getirin de inceleyim’ diye bir talimat verse.

Ne kadar haklı olduğumuzu görecektir.

İnşallah talimat verir. İnşallah müdürlerimizde gereğini yaparak listelerde adaleti sağlar. Yoksa kurum içindeki tüm memurlar ve görevlendirme bekleyenler müdürlerimiz hakkında iyi ve güzel cümleler kurmuyorlar…

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları