26 Ağustos 2024 - Pazartesi

VEKİLLER SAHADA

VEKİLLER

Yazar - ÖZCAN ALADAĞ
Okuma Süresi: 4 dk.
23 okunma
ÖZCAN ALADAĞ

ÖZCAN ALADAĞ

ozcanaladag001@gmail.com - 05358268550
Google News

‘Seçim bitti, aşk bitti’ diyerek seçmenin ve bizlerin eleştirdiği milletvekilleri ‘sıkıyı görünce’ sahaya çıkmaya başladılar.

İnanın buna sevinemiyorum kendi adıma…

Çıktıkları saha ‘bildik, tanıdık’ dost meclisleri olup, kendilerine yakın hissettikleri odaları, dernekleri, belediyeleri ve partinin etkili yetkili isimlerin iş yerlerini ziyaret ederek bir anlamda ‘yasak savar’ gibi hareket ediyorlar.

İşte bunun için sevinemiyorum…

Çarşıyı pazarı, esnafı, ticaret erbabını ziyaret etmiyorlar. Semt pazarına giderek halkın meramını öğrenmek istemiyorlar. Onlar da biliyorlar ki, gittiklerinde tepkiyle karşılaşacaklar.

Lakin milletvekillerine ‘sıkıyı verenler’ istiyorlar ki halkın içine karışın. Halkın sorunlarını dinleyin, onlara partinizi ve bundan sonra yapacaklarınızı anlatın anlamında sıkıyı veriyorlar.

Fazla değil, son 5 yıllık gazete arşivlerini inceledim yakın tarihte. Kelli felli siyasetçiler, mülki amirler, bakanlar Adana’ya geldiklerinde veya Adana ile ilgili düşünceleri sorulduğunda ‘ÇÖZECEĞİZ’ diye başlayan cümleler kurup bu şehrin sorunlarına eğileceklerini beyan etmişler!

Kimileri bir yerden başlamış, kimileri de ‘beyanat olsun’ cihetinden açıklama yapmışlar.

Aslında benim gördüğümü okuyucularımızda görüyor. Çünkü bu kentte yaşıyorlar ve cefayı bu insanlar çekiyor.

Konu milletvekillerinin sahaya inmelerinden açılmış iken sayın milletvekillerine buradan bir sorum olacak. ‘Bu şehrin gözü ve kulağı olan yerel basını neden ziyaret etmezsiniz?’

Bu sorunun yanıtını aslında ben kendi adıma biliyorum ama yine de sormuş olayım. Çünkü sayın milletvekillerinden birinci ağızdan yanıt almak düşüncesindeyim.

Sanırım ‘Sorup ve sorgulayan gazetecilerin sorularının altında ezilmemek için’ bu ziyaretleri gerçekleştirmiyorlar.

Şayet gelmiş olsalar bakın kendilerine neyi soracağız. ‘Bu şehrin trafik sorununu çözmek adına ne gibi gayretiniz oldu? Son 5 yılda Adana’ya istihdam yaratan, katma değer üreten hangi hizmetlere imza attınız? Hangi konuyu mecliste gündeme taşıyarak çözüm yolu bulunmasına vesile oldunuz? Çarşı pazardaki yangın yerini nasıl söndürmeyi düşünüyorsunuz? Bu kentin havaalanı kapanırken neden sessiz kaldınız? Bürokrasinin halktan kopuk tavrından siz memnun musunuz?’

Yani sorularımız sıralanıp gelecek. Yanıtını da alamayacağımızı biliyoruz ama yine de böyle bir beklentinin içinde olduğumuzu söz açılmış iken kayıt altına almış olduk.

İki dönemdir milletvekilliği yapan bir milletvekilimiz var ki, inanın yolda karşılaşmış olsam o beni tanımaz, ben de onu…

Bu vekilimiz de iktidar ortağı olan MHP’nin milletvekili…

Şu DEM milletvekillerine de hiç akıl erdiremiyorum. Onu da peşinen söylemiş olayım. Kentle hiç ama hiç ilgileri, alakaları yok…

Söyleyecek çok sözümüz var ama sonuç almayacağımız için nefesimizi tüketmeye değmez diyelim ve tüm sahaya çıkan milletvekillerine ‘sosyal medyanızdan ziyaretlerinizi paylaşacağınıza bu kentin yerel basınının feryadını da duyun’ diyerek sözümüzü tamamlamış olalım.

Göstermelik ziyaretler sonuç vermez!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Tüm Yazıları