TÜRK TARIM ORMAN SEN'DE BAŞKAN CELAL KARA GÜVEN TAZELEDİ

Ekonomi Yayın: 14 Kasım 2021 - Pazar - Güncelleme: 14.11.2021 10:37:05
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
439 okunma
Google News

Türk Tarım Orman-Sen Adana Şubesinin 7, olağan kongresi Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilciliğinde gerçekleşti

 

Tek Liste halinde gidilen kongrede konuşan Mevcut Başkan Celal Kara, yaptığı konuşmasında Dünya sendikal harekette Türkiye Kamu-Sen’in ve Türk Tarım Orman Sen’in en önemli özelliği Milli ve Manevi konularda duyarlı olmasıdır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünden asla taviz vermeyen bir sendikal anlayış en önemli özelliğimizdir. “Benim İlkem Önce Ülkem”, “Ne Mutlu Türküm Diyene”, “Mevzu Vatan İse Gerisi Teferruat” diyen bir anlayışın mensuplarıyız. Bundan da gurur duyduklarını ifade ederek,Türkiye Kamu-Sen ve Türk Tarım Orman-Sen 1992 yılında kurulan ve kurulduğu yıldan bu yana hak mücadelesini yürüten, bu yönde attığı adımlarla sendikal anlayışa ivme kazandıran Türkiye’deki köklü sendikacılığın adresi olmuştur. Yetkinin el değiştirmesi ile kazanımlarımızın bir kısmı yok olmuş ve memurun hakkı her toplu görüşme masasında sürekli peşkeş çekilmiştir. Kamu da eşit işe eşit ücret prensibi çerçevesinde bu mücadeleyi sonuna kadar sizlerin de desteğiyle kararlılıkla sürdürmekteyiz.

Atamaların; liyakat ve kariyere bakılmaksızın yapılması; kamu hizmetlerinin aksamasına, kaynakların verimli kullanılmamasına ve personeller arasında iş barışının bozulmasına yol açmıştır. Bu durumda, çalışanlarımız ve ülkemiz kaybetmeye devam edecektir. Kural tanımayan bu sendikal anlayışın hatalarını ortadan kaldırmak için; hakkı, haklıyı ve doğruyu savunanın yanında birlikteliğimizi kuvvetlendirmeliyiz ve birlikte bu gidişe dur demeliyiz…

Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece, bu zavallı sendikalar kamu çalışanlarının karşısına çıkamayacaklardır. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece, bu mücadeleyi kararlılıkla ve alnımızın akı ile sürdüreceğiz; çalışırken ve emekli olduktan sonra da kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceğimiz bir ücret adaletine kavuşacağız.; dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu salgın ve iklim değişikliklerinden kaynaklanan olumsuzluklara tüm insanlık olarak maruz kalmaktayız. Ancak her karışıklıkta basitliği, her düzensizlikte ahengi ve her zorlukta fırsatları yakalamak ve daha iyisini yapmakla mükellefiz. Allah’ın bize sunduğu ve ecdadın canı pahasına bize vatan yaptığı bu güzel coğrafyanın; toprak, su ve iklim zenginliğini doğru kullanır isek; ürettiğimiz buğdayın yarısını, ürettiğimiz mısırın yarısını, yağlı tohumların % 90’nı ithal etmek zorunda kalmayız. Sadece yağlı tohum ithalatına ödediğimiz 3,2 milyar dolar, 2021 yılı için tüm üreticilerimize ödeyeceğimiz tüm tarımsal destekleme miktarına tekabül etmektedir. İthalat için ödediğimiz döviz neden bizim üreticimizde kalmasın ve insanımıza istihdam diye dönmesin. Bu zaman da ekilebilir ama ekilmeyen alanlarımız yaklaşık 3,5 milyon ha düzeyindedir. Her geçen gün artan nüfusumuz ve işsiz insanımız varken, tarım alanlarımızın azalması akıllara ziyan bir durumdur. Var olan tarım alanlarımızı arttıramayacağımıza göre bu verimli topraklardan, ihtiyaçlarımıza göre ve toprağımızı da koruyarak faydalanmanın yolları aranmalıdır. Türkiye, milli ekonominin temel kaynağı olan tarımsal üretimde; kendi kendine yetinebilen ülke haline gelmeli ki, bağımsızlığını ve cumhuriyeti muhafaza edebilsin. Türk Milleti; Meşrutiyet Türkçüsü Namık Kemal’in “Fıtrat değişir sanma, bu kan yine o kandır” İstiklal Savaşı’nı yapan ve Cumhuriyet’i kuran aydınlara önderlik eden Atatürk’ün Gençliğe Hitabesindeki “Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur” ifadelerini kendine rehber edinen milletimizin ispat ettiği olumlu hasletleri her zaman göstermeye muktedirdir.

Türk Tarım Orman-Sen olarak, gelecek nesillere sağlıklı gıda ve bir çevre bırakmak adına gıda, tarım, hayvancılık ve ormancılığımızın; geliştirilmesi ve sürdürülebilir olması için elimizden gelen ne ise her zaman yapmaya hazırız. Bunu da görev telakki etmekteyiz.

Tarım, Orman ve Gıda çalışanlarının ekonomik, sosyal hak ve menfaatlerini korunması ve geliştirilmesinde, Türk Tarım Orman Sen olarak her türlü eylem ve etkinlikleri bundan sonra da yapmaya hazırız.

 Türk Tarım Orman Sen olarak; nerde bir haksızlık, hukuksuzluk varsa, nerde bir adam kayırmacılık varsa, nerde bir ayrımcılık varsa biz orda mücadeleye etmek için sonuna kadar varız, kararlılıklara devam edeceğiz.

Bu kutlu mücadelede emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, yönetim kurulumuza, İl, İş yeri temsilcilerimize ve siz değerli üyelerimize teşekkür eder, yeni seçilecek Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu Üyelerine şimdiden başarılar diler, 7.Olağan Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını Yüce Allahtan niyaz eder hepinize saygılar sunarım. açıklamasında bulundu

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.