EMEKLİLER SIKINTILI

Emekli aylık bağlama oranlarının 2008 öncesine dönülmesi için imza kampanyası düzenlendi

Yaşam Yayın: 14 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 14.04.2024 21:53:00
Editör - HÜSEYİN YETİŞ
Okuma Süresi: 2 dk.
599 okunma
Google News

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi’nin olağan genel kurulu 21 Nisan 2024 Pazar günü yapılacak. TÜED Adana Şube Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Mehmet Akça; emekli aylık bağlama oranlarının 2008 yılı öncesine dönülmesi için İnönü Parkı’nda stand açarak, emeklileri imza kampanyasına katılmaya çağırdı.

“Birlikte olacağız, birlikte yöneteceğiz” sloğanıyla yola çıktıklarını, emeklilerin zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi verdiğini ifade eden Akça; “2008 yılında yürürlüğe giren yasayla birlikte emekli bağlama oranları düşürüldü. Kök maaşlarımız asgari ücretin çok altında kaldı. Aylık oranlarının yeniden düzenlenmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Tüm emeklilerimizi imza kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

İnsanca yaşamak için emekli maaşlarımızın en az asgari geçim şartlarına uygun hale getirilmesini istiyoruz. Emekli maaşlarımız gün be gün eriyor. Alım gücümüz kalmadı. Ekonomik ve sosyal yaşantımızda bir rahatlama ve fayda görme beklentisi içinde TÜED’e üye olduk ancak dernekten beklediğimiz faydayı göremedik. 65 Bin üyesi olan TÜED Adana Şubesi Yönetimi; kararlı bir duruş sergileyip üyelerinin hakkını savunamadı. Bizler; yönetime geldiğiumizde dernek olarak yapılması gerekenleri kararlılıkla savunacağız. Bunun için birlik ve dayanışma içerisinde olmalıyız” diye konuştu.

TÜED Adana Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine adaylığını açıklayan Nurettin Yılmaz; “Seçmek sizden, emek bizden. Gün birlik ve dayanışma günüdür” dedi.

“Birlik ve dayanışma içerisinde olur, şeffaf bir yönetime sahip olursak başarırız” diyen Nurettin Yılmaz; “Bizler adayınız olarak hep birlikte yöneteceğimize en samimi duygularımızla söz veriyoruz. Emekli kardeşlerimizin oylarına talibiz. Birlik olalım, haklarımızı hep beraber alalım” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.