WUSHU ADANA İL TEMSİLCİSİ HÜSEYİN DÜNDAR: “ ABDURRAHMAN AKYÜZ’Ü CHP’Lİ BELEDİYENİN ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİNE SORUN”

Wushu,Kick Boks ve Muay Thai sporlarında Türkiye’nin ilk Dünya Şampiyonu Hüseyin Dündar son zamanlarda Wushu Federasyonu ile ilgili çıkan haberler karşısında sessizliğini bozdu.

Yayın: 27 Ocak 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 27.01.2021 12:15:07
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1327 okunma
Google News

Wushu,Kick Boks ve Muay Thai sporlarında Türkiye’nin ilk Dünya Şampiyonu Hüseyin Dündar son zamanlarda Wushu Federasyonu ile ilgili çıkan haberler karşısında sessizliğini bozdu.

Hüseyin Dündar ; Wushu Federasyonu Başkanı   Abdurrahman Akyüz ile ilgili açıklamasında sporcuları etnik köken, mezhep ve siyasi görüşlere göre ayırdığını, kendi gibi düşünmeyen sporcu ve antrenörlerin hakkını gasp ettiği yönünde haberler çıktığına dikkat çekerek bu haberlerin  tamamen yalan ve asılsız olduğunu öne sürdü.  Adana Büyükşehir Belediyesinde üst düzey yönetici olarak görev yapan Milli Sporcu ve Milli Takım antrenörü Doğan Çelikten’i örnek gösteren Hüseyin Dündar, “ Doğan Çelikten ,  Ulusal ve Uluslararası pek çok turnuvada sporcu ve antrenör olarak görev aldı. Sosyal medya ve basın yolu ile iktidarı pek çok konularda eleştiren Doğan çelikten katıldığı herhangi bir organizasyonda Abdurrahman Akyüz tarafından siyasi veya etnik kimliğinden dolayı ötekileştirildiği ifade ederse  ben İl Temsilcisi olarak görevimden istifa etmeye hazırım. 2019 Aralık ayında Uluslararası bir turnuvada konuşma yapan Akyüz, benim siyasi görüşüm budur. Hiçbir sporcu ve antrenörü benim gibi düşünmediği için ötekileştiremem, aramızda CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesinde üst düzey yönetici olan Milli bir sporcumuz var, siyasi görüşlerimiz ayrıdır ama ahlaklı biri olması hasebiyle benim için ayrı değeri vardır diye hitap ettiğine hepimiz şahit olduk. Müddei iddiasını ispat ile mükelleftir. Yapılan haberlerin hepsinde “iddialara göre” diye haber geçiliyor. Peki Basında çıkan haberler hakkında Başkan Akyüz hakkında herhangi bir suç duyurusunda bulunan olmuş mu? Siyasi görüşünden dolayı insanları ayrıştıran ve ötekileştiren bu medya kuruluşlarıdır.Başkan Akyüz’ün geçmiş yıllarda  Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan’ın koruması olması hasebiyle bazı yayın organları tarafından linç ediliyor.” Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.