Vali Dr. Elban, anneler şefkatin en güzel örneğidir

Annelerin, sonsuz özverinin ve karşılıksız sevginin timsali olduğunu ifade eden Vali Dr. Süleyman Elban, “Anneler, şefkatin, hoşgörünün, almadan vermenin, koşulsuz bağışlamanın en güzel örneğidir” dedi.

Yaşam Yayın: 09 Mayıs 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 09.05.2022 08:57:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
171 okunma
Google News

Vali Dr. Elban, Anneler Günü münasebetiyle bir açıklama yaparak, tüm kadınların anneler gününü kutladı. “Var oluş sebebimiz, hayatla aramızdaki en güçlü bağımız, değerli annelerimiz; uğurlarına ne   yapsak haklarını ödeyemeyeceğimiz en kıymetli varlıklarımızdır” diyerek, açıklamasına devam eden Vali DR. Elban, şunlara değindi:

 

“Bir canı dünyaya getirmek için birçok cefaya katlanan, dünyaya getirdiği cana gözü gibi bakan hatta gözünden dahi sakınan, her zaman yavrusunun iyiliği için mücadele eden annelerimiz, hiç şüphesiz ki yaşamımızın ilk mimarlarıdır. Anneye saygı göstermeyi, hizmet etmeyi cennete ulaşmanın en güzel yollarından biri olarak gören bir medeniyetin mensupları olarak, annelik makamının kutsallığına yürekten inanıyor, gelecek nesillerimizin de aynı anlayışla yetişmesi için çaba sarf ediyoruz. Güçlü ve sağlıklı toplumlar temelini güçlü annelerden alır. Güçlü anneler tarafından yetiştirilecek her çocuk, ülkemizin geleceğinin birer teminatı, ülkemizin gelişimine destek olacak yeni bireyler olacaktır. Bu sebeple ilimizde annelerimizi, kadınlarımızı destekleyecek, kadınlarımızın her yönden gelişmesine katkı sağlayacak, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına hizmet edecek projeleri hayata geçirdik. Bu yönde gerçekleştirilecek tüm çalışmalara da daima destek olacağız.    Bu duygu ve düşüncelerin ışığında dünyanın en kutsal görevlerinden birini üstlenen annelerimize duyduğumuz sevgiyi ifade etmek için tüm kelimelerin yetersiz, tüm yapılanların eksik kaldığını belirtiyorum. Evlatları için tüm zorluklara göğüs geren, anlayışlarıyla yolumuza ışık tutan, hürmetlerin en büyüğüne layık olan başta aziz şehitlerimizin saygıdeğer anneleri olmak üzere tüm annelerimizin ve kalbinde anne şefkati taşıyan tüm kadınlarımızın Anneler Günü’nü kutluyor; ebediyete irtihal etmiş tüm annelerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.