TÜRK İMAR-SEN’DE ADANA ŞUBESİNDE BAŞKANLIK GÖREVİ DEĞİŞİMİ

Yayın: 27 Eylül 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 27.09.2021 05:53:30
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
312 okunma
Google News

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk İmar Sen 7. Olağan Genel Kurulu  Türkiye Kamu Sen Adana il Temsilciliği toplantı salonunda gerçekleşti.

 

85 üyenin oy kullandığı 7. Olağan Genel Kurulda mevcut Başkan Zakir Akbilmez aday olmazken yeni başkan ise  Mustafa Kert tek listeyle Türk İmar Sen Adana Şube Başkanlığına seçildi.Kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Ardından Divan Başkanlığına Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç Katip Üyeliklerine ise Türk Büro Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Hacı Keçe, ve Türk Enerji Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Yeyen yaptı.

 

Kongrede konuşan Başkan Zakir Akbilmez yaptığı açıklamada  Görevde olduğu 7 yıl süre içerisinde yapmış oldukları çalışmaları anlatarak şunları söyledi. “ Bize verilen görevi hiçbir zaman şahsımızın görmedik sadece ve sadece davamızın görevi olarak gördük ve yönetim kurulumuza terslim ettiğiniz sancağımızı hiçbir zaman yere düşürtmedik düşürülmesine de müsaade etmedik. Görevde olduğumuz iş kolumuza bağlı olan kurumlarda üyelerimizin yaşadığı her sorunlarda yanlarında yer aldık,sorunları idarecilerle diyalogla çözmeye çalıştık.ancak bir çok idareci diyaloga yanaşmadı.Bu durumlarda kurumların önlerinde basın açıklamaları yaptık resmi yazılar bile hukuk çerçevesi içerisinde mücadelemizi yaptık.Kilis’te Sendikamız il temsilcisine ve üyelerimize insanlık dışı hukuk dışı mobbing uygulayan idareciler ile ilgili gerekli inceleme soruşturma açılması için Valiliğe ve ilgili Bakanlığın teftiş kuruluna başvuruda bulunduk Bunun yanında Ulusal ve yerel basında bu konuyu gündeme getirerek üyelerimizin yanında yer aldık. Adana’mızda yıkım kararı bulunan tapu ve Kadastro hizmet binasını tahliye edilmesi için yaptığımız mücadelede o kadar engellemelere rağmen yedi yılda tahliye edilmesini sağladık.Toplu Sözleşme sürecinde arkadaşların yaşadığı sorunlar ve çözüm yolları ile ilgili olarak Ankara’da kurumlarla belirli aralıklarla yönetim kurulumuzca ziyaret edilmiş ve sorunlar muhataplarına iletilmiştir.’’diye konuştu.

“TEK YÜREK TEK SES OLDUK “

Adana Şubesine bağlı Osmaniye Hatay Gaziantep Kilis ve Şanlı Urfa olarak tek yürek olduklarını ifade eden Akbilmez, “Birliğimiz,beraberliğimiz ve Kardeşliğimizle dostlarımıza güven vermişiz düşmanlarımıza ise korku salmışızdır.Allahım birliğimizi ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın diyer konuştu.Başkan Akbilmez Son olarak sözlerini şu cümlelerle tamamladı;Sendikal alanda tecrübelerimi ve mücadele azmimim genel merkezimizde devam ettirmek için genel merkez yönetimine aday olma hedefi ile sizlerin hakları çin mücadele etmek istiyorum.Başta büyüklerimiz  ile yapacağımız istişarelerle böyle bir hayırlı bir niyeim var  niyet hayır akıbet hayır diyerek böyle bir yola çıkıyorum.Bu yolda sizlerden aldığım  manevi güç yolumu aydınlatıyor.  Bu vesile  yeni seçilecek  olan şube başkanımız Mustafa Kert ve yönetim kuruluna hayırlı olsun  dileklerimi sunuyorum” dedi.

Türk Enerji Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer ise yapılan Toplu sözleşmelerle ilgili geçen süreci değerlendirdi.

YOĞUN KATILIM YAŞANDI

Kongreye Türk Enerji Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer,Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Arabacı,Türkiye Kamusen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç, Türk Yerel Hizmet Sen Adana Şube Başkanı Selçuk Diker,Türk Enerji Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Yeyen,Türk Büro Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Hacı Keçe,Türk Büro Sen Adana 2 Nolu Şube Başkanı Uğur Akan,Türk Eğitim Sen Adana 2 Nolu Şube Başkanı Ferhat Utlu,Türk Kültür Sen Adana Şube Başkanı Atilla Andırın,Türk Habersen Adana Şube Başkanı Yusuf Erdem,ve Delegeler katıldı.

Türk İmar Sen AdanaŞubesi Yönetim Kurulu ise şu şekilde oluştu.

Mustafa Kert Başkan

Yönetim Kurulu Asil

Halil Gürlek, Vaham Tümen, Süleyman Çoban, Mehmet Tülü, Mehmet Karahanlı Özcan Bayram

 Denetleme Kurulu Asil

Ahmet Erlale, Mustafa Anıl Toku, Cafer Sağır

Disiplin Kurulu Asil

Teyfik İdris Ulu, Abdurrahman Yaşar Şeker, Hakan Demir

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.