Seyhan’ın ‘Deva’sı var

DEVA Partisi Seyhan İlçe Başkanı Halit Acı Seyhan İlçesi’nin sorunlarını ve çözümlerini bildiklerini ifade etti ve ekledi.

Yayın: 13 Mart 2022 - Pazar - Güncelleme: 13.03.2022 02:34:20
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
226 okunma
Google News

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Seyhan İlçe Başkanı Halit Acı; vatandaşın, iktidardan da muhalefetten de memnun olmadığını söyledi.  DEVA Partisi’nin tüm kadrolarının genç, dinamik, taze hatta yepyeni kişilerden oluştuğuna dikkat Çeken Acı, DEVA Partisi’nin Türkiye’nin geleceğine yani çocukların geleceğine sahip çıkmak adına ihtiyaçtan doğduğunu dile getirdi. Türkiye’nin en büyük sorunlarının başında liyakatsiz kişiler tarafından yönetiliyor olmasının geldiğini anlatan Acı, “Genel Başkanımız Ali Babacan isteseydi AK Parti’de kalır, iktidarın tüm nimetlerinden çok rahatlıkla faydalanırdı. Genel Başkanımız Ali Babacan AK Parti’yle aynı düşüncede olmadığını göstererek, Türkiye için büyük bir ihtiyaç olan DEVA Parti’mizi kurmuştur.” dedi.

“GELECEK SEÇİMLERE KADAR BU 550 BİN KİŞİYLE TEMAS ETMEHEDEFİNDEYİZ”

DEVA Partisi’nin; yeni üslup, yeni söylem geliştirmek veyeni siyasetçiler yetiştirmek kapsamında, geçen yılın mart ayında kurulduğunu anlatan Seyhan İlçe Başkanı Halit Acı, “ Bu sürecin pandemiye denk gelmesine rağmen, yapmış olduğumuz çalışmalarla, bir taban oluşturacak düzeyde ilerlemeler kat ettik. Genel Başkanımız Ali Babacanoğlu’nun, üye kabul işlemlerinin internet üzerinden başladığını duyurduğu gün, bende formu dolduranlar arasında yer almıştım. Akabinde yapılan incelemeler sonucunda, Seyhan İlçe Başkanlığı görevine layık görüldüm. İlçe yönetimini oluştururken de, internet üzerinden başvuran gönüllüleri esas aldık. Bu söylediklerim ne anlama geliyor? Hiç kimsenin bizleri referans göstermediğini, yakın ilişkilere dayanan sistemin bizi bir yerlere getirmediğini ifade etmeye çalışıyorum.

Seyhan ilçe yönetiminde 30 asil, 15 yedek üyemiz var. Bu 45 kişiden 4’ühariç, geri kalanlar ilk kez siyaset yapan isimler. Şahsımın da bu ilk siyasi tecrübesi…  İlçemizin 96 mahallesinde,550 bin seçmen yaşıyor. Gelecek seçimlere kadar bu 550 bin kişiyle temas etme hedefindeyiz. Bu zamana kadar, ulaştığımız binlerce insanın teveccühünü kazanmayı başardığımızı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Gezilerimizde ve ziyaretlerimizde gördük ki, insanlar artık eski siyasi partilere güvenmiyor ve yeni bir alternatif arıyorlar. İşte bu noktada da, bizlerin çabasını karşılıksız bırakmıyorlar.” şeklinde konuştu.

“GENÇLERE ÖNEMVERİYORUZ”

Gittikleri her yerde halkın özellikle gençlerin teveccühünün partilerine yüksek olduğunu açıklayan Acı,” Genel başkanımız, gençlerimize önem verdiği gibi onlarla istişare ederken, alternatif cevap ve projelere açık olduğunu da ifade etmiştir. Genel merkezimiz de gençlerle yapılan bir istişarede iki genç kardeşimize Genel Başkanımız siyaset yapmayı teklif etmiş ve bugün Deva Partimizin kurucularından olmuşlardır. Görüyoruz ki gittiğimiz her yerde gençlerin bize olan bakışı, sevgisi ve beklentisi çok fazla. Allah'ın izniyle ne vatandaşlarımızı ne de gençlerimizi mahcup etmeyeceğiz. Elbette dezavantajları

yaşıyoruz ancak bunun avantajları daha fazla. İnsanlar bizi kirlenmemiş olarak görüyor ve bu da hizmet anlamında güven duyup, umut bağlamalarına vesile oluyor. Daha önce siyaset yapan eski isimler, pozisyonlarını ve koltuklarını korumak adına veya bir yerlere aday olabilmek için hem partilerini hem kendilerine güvenenlerini çok yıpratmışlar. Bu nedenle bizler, klasik siyasetçilerden ziyade, ‘umut veren, pırıl pırıl gençler’ olarak tanımlanıyoruz. Bu benim değil; ulaştığımız, sohbet ettiğimiz insanların söylemleri.” dedi.

 

          “HEDEFLERİMİZEULAŞMA YÖNÜNDE CİDDİ YOL ALDIK”

 

Kurucu ilçe başkanı olmanın sorumluluğu ve yükünün büyük sorumluluklar yüklediğini belirten Acı,”Düşünün bir kere, ortada hiçbir şey yokken, her şeyi sıfırdan inşa ediyorsunuz. Kurulu bir düzene sahip değilsiniz. Dolayısıyla, sorunlarla karşılaşmanız kaçınılmaz oluyor. Bu sorunları aşarak, hedeflerimize ulaşma yönünde çok ciddi bir yol aldık. Emek veriyor, zaman harcıyor ve maddi katkılar sağlıyoruz. Bütün arkadaşlarımız fedakarca çalışıyorlar. ‘Küçük olsun benim olsun’ düşüncesinden tamamen uzağız. Bu yapıya kim, ne katkı koymak isterse, hepsine kapımız sonuna kadar açık. Geçen 11 aylık sürece dönüp baktığımızda, gayet başarılı olabildiğimizi görüyor ve bundan güç alarak, daha önemli başarıların da altına imza atabileceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

 

“PARTİMİZ ELİNİ DEĞİL, GÖVDESİNİ TAŞIN ALTINA KOYANLARDAN

OLACAK”

 

Türkiye’de alışılagelmiş klasik ve ideolojik yaklaşımları tümüyle red ettiklerini açıklayan Acı, ”DEVA Partisi merkezde bir partidir. Klasik ve ideolojik yaklaşımları tümüyle reddediyoruz. Kim daha dindar, kim daha Atatürkçü, kim daha milliyetçi… Bunların üzerinde durmuyoruz. Gerçek manada ayrıştırmaya karşıyız. Kaldı ki, belli bir ideolojiyi hedef alan diğer siyasi partiler, kendi seçmen kitlelerini oluşturuyorlar. Biz ise tamamen halkın partisi olma hedefindeyiz. 84 milyona hitap ediyoruz. Amacımız; herkesin barış, huzur ve kardeşçe yaşayabileceği; toprak bütünlüğü asla bölünemeyecek bir Türkiye. Günümüzde siyasetin getirdiği korku politikası ve artan hukuksuzluk, adaletsizlik, eşitsizlik ve liyakatsizliğin önüne geçilemez hal alması ile Deva Partisi ekonomide uçurumun kenarına geldiğimiz dönemde elini taşın altına koyanların değil, gövdesini taşın altına koyanların kurduğu bir partidir. Kuruluşunun en büyük sebebi halkın Deva Partisi’ne ihtiyaç duyması oldu. Halkın teveccüh göstermesinden de anlayacağımız gibi Deva Partisi’ne olan güven ve samimiyet bunun kanıtıdır.” dedi.

 

“ADANA’NIN SORUNLARI SAYMAKLA BİTMİYOR”

Sıfırdan kurulan bir parti açısından teşkilatlanma çalışmalarının kolay bir iş olmadığını söyleyen Acı, ”Seyhan ilçe olarak mahalle temsilcileri oluşturma çalışmalarımız devam ediyor. Sağladığımız çoğunluğa bakacak olursak, yarın bir seçim olsa başarılı bir sonuç elde edeceğimizden eminim. Seçmenin Ali Babacan ile en ufak bir problemi yok. Kararsız kesim, sandığa ilk kez gidecek genç kesim ve alternatif arayan seçmenler, partimize ilgi gösteriyor ve bizleri tanımaya çalışıyorlar.  Güney ile kuzeyindeki mahallelerinde gerek ekonomik, gerek sosyal ve gerekse kültürel anlamda çok farklı yaşam tarzı bulunan Seyhan’ın sorunları saymakla bitmiyor. 800 binin üzerinde nüfusa sahip96 mahalleden oluşan ve yaklaşık 7 bin sokağı bulunan Seyhan’da, hemşehrilerimizden gelen şikayetler ve teşkilatımızın yaptığı araştırmaları ışığında yüzlerce sayfalık sorun tespit edildi. Vasıfsız göç alıp, vasıflıları daha gelişmiş şehirlere göndermemiz en büyük sorunların başında yer alıyor. İmar planı olmaması, çevre bilincinin yerleşmemesi, eğitim seviyesinin düşük olması ve bunu yükseltmek için yeterli bir çaba harcanmaması geri kalan sorunlar arasında dikkat çekiyor. Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın samimiyetine ve iyi niyetine inanıyoruz. “diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.