Göçmen : “ Çiftçilerimiz ne yapsın”

Üretim maliyetlerinin giderek artması karşında çaresiz kalan çiftçilerin durumunu değerlendiren Başkan Hüseyin Göçmen, mevcut iktidarın tarım politikalarını eleştirdi.

Siyaset Yayın: 20 Ekim 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 20.10.2021 11:00:24
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
91 okunma
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sarıçam İlçe Başkanı Hüseyin Göçmen, mevcut iktidarın  tarım politikalarını eleştirdi. Sarıçam İlçeşi’nin bir çok  mahallesi’nde çiftçilerle görüşerek yaşadıkları sorunları dinleyen Başkan Hüseyin Göçmen, çiftçilerin girdi maliyetlerinin sürekli artması karşısında  çok zor günler geçirdiğini ifade etti.

“GİRDİ MALİYETLERİNİN ZAM FURYASINA ÜRETİCİ YETİŞEMİYOR”

Her köşesi bereket kokan sarıçam ilçesinin bereketli topraklarında  ova ve dağ köylerindeki üreticilerin yıl umudu olan 2022 yılı hububat ekiminin   geldiği bu günlerde  üretim yapamayacak durumda olmadığı için toprağını seyir edip kara kara düşündüğünü belirten Başkan Hüseyin Göçmen, “Üretim maliyetlerinin günden güne artarak (Gübre , mazot, ilaç, tohum) sanki birbirleriyle yarış yapan  yarış otomobili gibi hızlarına yetişilemediğine dikkat çekti.  Başkan Hüseyin Göçmen, “ Geçen yıl 1.80 TL olan zirai üretimin  olmazsa  olmazı olan gübrenin  bu günkü fiyatı yaklaşık 7 TL. Geçtiğimiz yıl 4.60 kuruşa alınan akaryakıt  ise bu gün 7.40 TL. Bu şartlarda çiftçilerimiz nasıl ekim yapacağını bilemez halde. Hatta bir çok çiftçilerimiz ise  ekim yapmamayı tercih edeceğini ifade ediyor. Hatta  bazı çiftçilerimiz ise aldıkları banka kredilerini ödeyemedikleri için tarlası ve traktörü icralık durumda.“ dedi.

“ÜRETİCİ ÜRETTİĞİNİ SATAMIYOR ; ÇARESİZLİK İÇERİSİNDE”

Çifçilerin ürettiği ürünlerin, satamadığı için tarlada bıraktığına şahit olduklarını söyleyen Başkan Hüseyin Göçmen, “ Geçen yaz mevsiminde bir çok  üreticinin tarlasında ürettiği mahsulünü satamadığı için bıraktığına şahit olduk.  Şu an Çukurova bölgemizde hasadı başlayan narenciyenin fiyat durumu da hiç iç açıcı değil. Bir çok narenciye üreticisi tarlada 0.80 kuruşa satış yapamıyor. Ama, bazı marketlerin yetkililerinin ilçemize gelerek üreticiden narenciyesini yok pahasına aldığı bilgilerine ulaşıyoruz. Bu durum mevcut iktidarın çiftçilerimize ne kadar çok önem verdiğini gösteriyor.” Dedi.

“ ÇİFTÇİLERİMİZ  CHP İKTİDARINDA BAŞIMIZIN TACI OLACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında çiftçilerimizin hak ettiği değeri fazlasıyla göreceğini ifade eden Başkan Hüseyin Göçmen, “ Kurucu Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  söylediği gibi “Köylü  milletin efendisidir” sözünde olduğu gibi Genel Başkanım Sayın  Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde üreticilerimiz başımızın tacı olacaktır. Hak ettikleri değeri göreceklerdir.  Girdi maliyetleri  karşısında üreticilerimiz ezilmeyecek.” Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.