CHP ÇUKUROVA İLÇE BAŞKANI'NDAN KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Siyaset Yayın: 06 Aralık 2020 - Pazar - Güncelleme: 06.12.2020 01:38:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
193 okunma
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay,  1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümü ve  kadın hakları günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının yıldömününü gururla kutladığını belirten Atay, siyasette cinsel ayrımcılığın devam ettiğine vurgu yaptı.

AYRIMCILIĞA UĞRAMADAN YAŞAMAK EN TEMEL HAKLARI

CHP Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay, yayınladığı mesajda; '' 86 yıl önce bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Türk kadınına verilen seçme ve seçilme hakkının, yıldönümünü gururla ve onurla kutluyorum. Önderimiz Gazi Mustafa Kemal'in kadınlara verdiği değer tüm dünyada hayranlık yaratmıştır. Kadınlarımız hak ve özgürlüklerinden asla vazgeçmeden Cumhuriyet yolunda, kendinden emin adımlarla yürümektedirler. 5 Aralık 1934'te siyasette var olmaya başlayan kadınlarımız, toplumun her alanında olduğu gibi siyasette de cinsel ayrımcılıkla baş etmeye çalışmaktadır. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin toplumun her kesiminde yaygın bir hale gelmesi ve sosyal yaşamdan siyasete kadar kadınlarımızın ayrımcılığa uğramadan yaşamaları en temel haklarıdır.  Her türlü mücadelelerinde yanında olduğumuz ve olmaya devam edeceğimiz kadınlarımızın ayrımcılıksın ve aydınlık güzel günlere erişmelerini temenni ediyorum.'' şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.