ÇAY: ‘ÜÇ HİLALİ ÇUKUROVA’YA DİKECEĞİM’

Siyaset Yayın: 14 Mart 2021 - Pazar - Güncelleme: 14.03.2021 07:11:01
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
198 okunma
Google News

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Pozantı’da üç hilali tamamlayan bi başkan olarak, yine CHP’nin kalesi olan başka bir yer, Çukurova’ya üç hilali dikmenin bana nasip olması için liderimizden görev rica edeceğim” dedi. Çay, meclis kürsüsünden, İYİ Parti Grup Başkanvekili Recai Mercimek’in, Çukurova Belediye Başkanlığı aday adaylığı ile ilgili yaptığı konuşmaya cevap verdi.

 

‘MUSTAFA ÇAY’I ADANA TANIYOR’

 

“Recai abiye, çıktığım yolla ilgili başarı dilekleri ve katkıları için teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Çay, “Doğrudur. Çukurova Belediye Başkan aday adaylığımı resmi olarak açıkladım. Aday olmak, sayın liderimizin takdiri ile olacak bir şeydir. Ama, geçmişte o bölgenin Zabıta Müdürlüğünü yapmış biriyim. Adana Emniyeti’nde 500’e yakın seminer ve konferans vermiş biri olarak, Adana’nın tanıdığı biridir, Mustafa Çay. Çukurova Belediyesi çalışanının yüzde 70’inin mesai arkadaşıyım. Bugün de, Pozantı’da bulunan en az 100 bin yaylacının 60-65 bininin Çukurova seçmeninin olduğu düşünüldüğünde, kendimde o cesareti ve dirayeti görüyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. “POZANTI’YA ÜÇ HİLALİ DİKDİM, SIRA ÇUKUROVA’DA’

 

Son 5-6 ay kala seçim çalışması yapmanın hüsran yaşatacağını da bildiğinin altını çizen Başkan Çay, “Doğru analizlerle, doğru çalışmalar ve planlamalarla, sayın genel başkanıma son bir yıl kala Pozantı’da, üç hilali dikip, üç hilali tamamlayan bir başkan olarak, yine CHP’nin kalesi olan başka bir yer Çukurova’ya üç hilali dikmenin bana nasip olması için liderimizden böyle bir görevi rica edeceğim. Takdir buyurursa da, Çukurova’ya aday olacağımı, zaten bütün kamuoyu biliyordu, bir kez daha ifade etmiş olalım” dedi.

 

‘POZANTI’YA TEKRAR ADAY DEĞİLİM’

 

“Asıl söz alma sebebim, bu işin şaka olmadığını, hem radyolarda, hem televizyon kanallarında söylüyorum” diyerek konuşmasına devam eden Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Ben kendi irademle Pozantı’da aday olmayacağım. Bir tek şartla, sayın liderim derse ki, ‘seni bir kez daha orada görmek istiyorum’, emriniz başım üstüne der, döner gelirim. Onun haricinde Pozantı’da tekrar, kendi irademle aday değilim. Bunu Pozantı’da da söylüyorum, burada da söylüyorum, Ankara’da da söylüyorum. Durum budur” şeklinde noktayı koydu.

 

‘2 BİN KİŞİNİN İSTİHDAMI PLANLANIYOR’

 

“Aslında Elmalı Boğazı ile ilgili söz aldım” diyen Başkan Çay, Elmalı Boğazı ile ilgili çıkışından sonra hem Adana yerelinde, hem ulusal basında ciddi yer aldıklarını hatırlattı. Bununla ilgili Adana’daki Real’i yapan firma, ile görüştüğünü ifade eden Başkan Çay, “Aynı zamandaki Türkiye’deki bütün forumları yapan firma. Yabancı bir firma. Ekonomisi güçlü bir firma. Bununla ilgili bize uğradı. Sayın Adana Valimiz ve AK Parti İl Başkanımıza vermiş olduğum, 2020 yılı fizibilite raporunu onlara da verdim. Bir proje hazırlayıp, Pozantı Belediye Başkanlığında bize bir sunum yaptılar. Orada bir milyarlık bir yatırım. Yaklaşık 2 bin kişilik istihdam planlaması yapılıyor. Bölgeye sadece bir kayak merkezi gibi değil, aynı zamanda devre mülklerle, spor kompleksleriyle, macera parklarıyla çok kapsamlı bir proje hazırlandı. Bu proje ile ilgili şimdi daha kapsamlı bir çalışma hazırlanıyor. Mersin ve Adana Valilerimize sunum yapılacak. Pozantı Kaymakamı da bizimle beraber bu sürecin içinde. Takip ediyor. Çok yakın bir zamanda Adana Valimiz, Elmalı Boğazı’na geleceğini ifade etti. Özel ilgileniyor. Sağ olsunlar. Bu tabi ki bizim dışımızda bir şey. Pozantı Belediyesi olarak buna finans oluşturacak bir gücümüz yok. Bu işin, bölge belediye başkanı olarak çığırtkanlığına talibiz. Doğru adımlarla, doğru yerde anlatmaya gayret ediyoruz. Bundan sonraki süreç, inşallah Cumhur İttifakı’nın değerli il başkanları, milletvekilleri, aynı zamanda Adana ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla koordine edilerek, ortaya konması gereken bir süreçtir” diyerek son gelişmeleri anlattı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.