Başkan Çay, Pozantı’nın sorunlarını meclis kürsüsüne taşıdı

Yayın: 16 Ağustos 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 16.08.2021 10:55:50
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
135 okunma
Google News

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ilçenin sorunlarını Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıyarak, çözümü noktasında destek talebinde bulundu.

 

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı 3. Oturumunda gündem dışı söz alan Başkan Çay, ilçenin acil çözülmesi gereken susuzluk, asfalt ve köprü sorununu dile getirerk, Başkan Zeydan Karalar’ın bir an evvel el atmasını istedi.

 

FOTOĞRAFLARLA BELGELEDİ

“Pozantı olarak il sorunumuz bir köprü üzerine olacak” diye konuşmasına başlayan Başkan Çay, “Köprü altından ASKİ’nin ana ishale su borusu da geçiyor. Bu köprü Pozantı’nın en önemli caddelerinden olan İnönü Caddesi’nin üzerinde yer alıyor. Bu köprü Osmanlı zamanından beri kullanılan bir köprü. Muhtemelen Pozantı Belediyesi’nin geçmiş dönemlerinde belki de bundan 30-40 yıl önce onarım çalışmalarını demiryolu trevezleriyle altını besleyerek yapmışlar. Tabi yağmur sularının da köprü üzerindeki menfezden aşağıya ulaştığı için muhtemelen bir tahribat yapmış. Hatta orada koyun otlatan bir çoban görmüş ve bizlere ikaz etti. Biz de Pozantı Belediyesi olarak hemen Büyükşehir Belediyemize yazı yazdık. Mühendis gönderdiler. Mühendisler bile çok acil bir şekilde onarım çalışmasının yapılması gerektiğini dile getirdiler. Bu konunu çok ivedi bir şekilde çözülmesi lazım” dedi.

 

ÇAMLIBEL MAHALLESİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Çamlıbel Mahallesi’nin yolunda aşırı çukurların oluştuğunu fotoğraflarla ifade eden Başkan Çay, “Daha önce Aladağ ilçemizden ayrılarak Pozantı sınırlarına kaydırılan Çamlıbel Mahallemiz yolları çok kötü durumda. Bu gösterdiğim fotoğraflar vatandaşların sosyal medya hesaplarından aldığım, çukurları kendilerinin kapattığını gösteren bir fotoğraf. Burada bir ajitasyon yok! provokasyon yok! Sadece vatandaşın sosyal medya hesabından gördüğüm için aldım ve burada sizinle paylaşıyorum” diyerek Başkan Karalar’ın konuyla ilgilenmesini istedi.

 

“BİR KEZ BU YOLDAN GEÇİN”

“Ben Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan şunu istiyorum” diyerek konuşmasına devam eden Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Başkasından bir şey istemiyorum. Sizin o yolu bir defa kullanmanızı istiyorum. Geçen Aladağ’a gittiğimde aracımızla çukurlardan kaçacak delik aradık. Emin olun sadece bir kere o yolu kullanın ertesi gün o yolun yapılması için ekiplerinize talimat vereceksiniz. Hatta geçen yıl bu yolun yapılmasıyla alakalı ihalenin yapıldığı söyleniyordu ama ne hikmetse bu yıl kış geldi oldu halen yapılacak. Üstelik kış ayında en çok kar alan ve en çok kapanan yollarımızdan birisi” dedi.

 

SUSUZLUK KONUSUNA BİR ÖNERİM OLACAK

Pozantı’da yaşanan susuzluk sorununa da dikkat çekerek, bölgeyi bilen birisi olarak bir önerisi olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Çay, mutlaka elektrikli terfi istasyonuna ihtiyaç olduğunu söyledi.

 Başkan Çay, konuşmasına şöyle devam etti:

“Malum birçok yerde olduğu gibi Pozantı’da da kuraklık yaşanıyor. Özellikle kaptajların genişletilmesi ve su depolarının fazlalaştırılması konusunda yönlendirici ve ön görülü taleplerimiz olmuştu. Vatandaşlar boru fiyatlarının yükseldiğini müteahhidin yapıp yapmadığını düşünmüyor. Size de bize de ciddi anlamda yükleniliyor. Halen Pozantı Belediyesi’nin su ile ilgili sorumlu olduğumuzu düşünenler var. Ancak şöyle bir önerim daha var; malum Şeker Pınarı kaynak suyunun debisi de, verimliliği de yüksek. Cumhuriyet, İstiklal ve Zafer Mahallesi’nin üs kodları Gavur Dağı’ndan gelen su ile besleniyor ve depo yeterli gelmiyor. Vatandaş gerçekten bu yıl çok fazla susuzluk yaşadı. Bu konuda mutlaka elektrikli terfi istasyonuna ihtiyaç var.”

 

--

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.