Başkan Bekir Nennioğlu : “ Sağlık çalışanlarımızın hakkını korumaya devam edeceğiz”

Başkan Bekir Nennioğlu, sağlık çalışanlarının sağlık ek ödemenin genel bütçeye yansıtılmasını, sağlık ek ödemenin genel bütçeden ödenmesini, sağlık çalışanının vergi matrahının dışında tutularak döner sermayeden maksup edilmemesi gerektiğini söyledi.

Sağlık Yayın: 25 Haziran 2021 - Cuma - Güncelleme: 25.06.2021 14:16:43
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
618 okunma
Google News

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları (Sağlık Sen ) Adana Şubesi Başkanı Bekir Nennioğlu, asıl hedeflerinin sağlık çalışanlarının  sağlık ek ödemenin genel bütçeye yansıtılması, sağlık ek ödemenin genel bütçeden ödenmesi , vergi matrahının dışında tutularak  döner sermayeden maksup edilmemesi olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı ilgili yetkililerinin pandemi sürecinde sağlık çalışanlanın haklarını ödemede yetersiz olduğu iddiasında bulunan Başkan Bekir Nennioğlu, Ağustos ayında yapılması planlanan toplu sözleşme sürecinde sağlık çalışanlarının hakkını alabilmek için daha çok gayret göstereceklerini vurguladı.

“PANDEMİ SÜRECİNDE ADANA OLDUKÇA BAŞARILI OLDU “

Adana’nın pandemi sürecinde  başarılı bir çalışma örneği sergilediğine dikkat çeken Başkan Bekir Nennioğlu, Adana Valisi Süleyman Elban, Sağlık İl Müdürü  Dr. Halil Nacar başta olmak üzere ilgili yetikililer ve sağlık çalışanlarına  pandemi ile mücadelesinden dolayı teşekkür etti.  Başkan Bekir Nennioğlu, “ Adana , pandemi sürecinde ülkemizde en başarılı iller arasında .  Covid aşısı yaptırmada başarılı .  Filyasyon  onda bir azaldı.Bu süreçte en önemli sorun ise sağlık çalışanlarına son dört aylık  pandemi ödeneğinin yapılmamasıdır. Çok az kişiye ödeme yapılmasından dolayı muzdaribiz. “ dedi.

“HAKKIMIZI TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİNDE ALMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Sağlık Sen olarak her zaman devletimizin yanında olduklarını bir kez daha belirten Başkan Bekir Nennioğlu, “ Sağlık çalışanlarımızın da her zaman olduğu gibi  yanındayız. Sağlık çalışanlarımızın menfaatlerini bu gün olduğu gibi her zaman canla başla korumaya devam edeceğiz.” Dedi. Sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde haklarını yeterince alamadığına dikkat çeken Başkan Bekir Nennioğlu, “ Dünya ülkeleri ve ülkemiz bu süreçte zarar gördü. Üretim sektörü yavaşlamasa da hizmet sektörü darbe aldı. Ama, sağlık çalışanları bu süreçte çok büyük gayret gösterdiler. Göstermeye devam edecek. Sağlık çalışanları  olarak bu savaştan asla kaçmıyoruz. Hakkımızı da Ağustos ayında yapılacak olan toplu sözleşme sürecinde de hakkımızı almak niyetindeyiz. Bizim hedefimiz sağlık ek ödemenin genel bütçeye yansıtılması, sağlık ek ödemenin genel bütçeden ödenmesi , vergi matrahının dışında tutulması , döner sermayeden maksup edilmemesidir. “ şeklinde konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.