“ Adana’mıza ihanet ediyorlar”

Yerel ve Genel siyasete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Erhan Saltuk, Adana’yı seven herkesleri Adana’ya sahip çıkmaya davet etti.

Siyaset Yayın: 17 Ocak 2021 - Pazar - Güncelleme: 17.01.2021 01:43:36
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
597 okunma
Google News

 

Demokratik Sol Parti (DSP) Seyhan  İlçe Başkanı Erhan Saltuk ülke ve şehir gündemine ilişkin açıklamaklarda bulundu.Yetiş Haberci Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüseyin Yetiş ve Fırtına Haber Gazetesi yetkilisi  Gökmen Oğur’a açıklamalarda bulunan başkan Erhan Saltuk,  Adana’da belediyelerin hizmet  yapamadığını öne sürerek ;  Adana’nın sahibinin olmadığını öne sürdü.

“VİZYONSUZ İDARECİLER ADANA’YI  SAHİPSİZ BIRAKTI   “

Adana’nın bir zamanlar tarım ve sanayi kenti olduğunu bu özelliğini zaman içinde yitirerek yoksulluğun ve işsizliğin kenti konumuna geldiğine dikkat çeken Başkan Erhan Saltuk, “ Adana , sizinde bildiğiniz gibi zamanında tarım topraklarıyla Çukobirlik, Tekel, Sabancıların fabrikalarıyla Mili mensucatı,   Özbucağı gibi dev kaleleriyle Türkiye’nin göz bebeği olan şehrimiz artık sahipsiz kaldı . Yapılan yönetici hataları, hep benci zihniyet, güç savaşı Adana’lı yatırımcıyı kaçırdı . Ve üretilemeyen projeler değerlendirilemeyen kaynaklar, yeni yatırımcının gelmesini de engelledi . Vizyonsuz idareciler Adana’nın kapasitesini taşıyamadı . İçinden göl ve kanal geçen, yarım saat gittiğinde denizi diğer tarafa gittiğinde yaylası olan kültür ve tarihi mirası bulunan bir şehir nasıl bu hale geldi? “ dedi.

“ HERKES KENDİNİ SORGULAMALI”

Herkesin kendini sorgulaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Erhan Saltuk, “ Başka kentlerde insanlar ufacık bir su birikintisinin olduğu yerleri uyguladığı projelerle çekim merkezi haline getirirken ; biz elimizde böylesine güzide imkanlardan nasıl yararlanamıyoruz? Nasıl Milletvekilinden, Yerel Yönetimine, Odasına, Stk sına, Partilerine kadar el ele veremiyoruz.  Neden birlik olamıyoruz?  Bunun adı Adana’ya ihanet değilde nedir? İşte biz çalışmalarımızda bunları anlatıyoruz vatandaşlarımıza . Ve olağan üstü bir teveccüh buluyoruz. Partimize ilgi oldukça fazla Girilmedik ev ; çalınmadık kapı bırakmamaya kararlıyız.Sorumluluğumuzun Adana’mıza olan hizmet borcumuzun farkındayız.  İnsanlarımız artık yorgun, bitkin ümidini kaybetmiş biz onlara ışık olmaya, birlikteliği sağlayarak Adana’mızı tekrar cazibe merkezi haline getirmeye geliyoruz.”  Şeklinde konuştu.

“YÖNETİMSEL YANLIŞLIKLAR SONUCUNDA BÜYÜK BİR EKONOMİK GİRDABA KAPILDILAR”

 

Ülkemizin son yıllarda yapılan yönetimsel yanlışlıklar sonucunda büyük bir ekonomik girdaba kapıldığını ifade eden Başkan Erhan Saltuk,   “Yaşadığımız salgın hastalıkta bunu daha kötü bir hale taşıdı.  Bir çok fabrikalar işyerleri kapandı.  İşsizlik artt. ı Ekonomik adaletsizlik, eşit olmayan gelir dengesini oluşturdu . Fakir ile zengin insan arasında uçurum arttı.  Bunun akabinde de işsizlik, hırsızlık fuhuş gibi adli suçlarda patlama yaşanıyor.  Her şeyi betona dökerek kısa vadede hormonlu büyüme yaşatanlar,  üretim yerine tüketim çılgınlığını sunanlar, Ülkemizi uçurumun kenarına kadar getirdi . Halbuki her fabrika bir kaleyken her tarım toprağı bir vatanken buralar kapatılıp imara açılmasaydı,  ülkemiz enflasyon canavarına teslim olmazdı.  Şu an dolar ve  euro uçtu gitti.  Paramız pul oldu.  Ülkemiz son virajda bu yüzden artık yönetim değişmeli.  Ve DSP iktidara gelmeli.  Eğer iktidar olursak da ilk işimiz kalelerimizi ve tarım topraklarımızı tekrar kazanarak, çoğaltarak, Milli ekonomiyi oluşturmak . Eskisi gibi Kendi kendimize yetebilecek bir ülke haline gelmek .” dedi

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.