TAŞ OCAĞI AÇILACAĞI İDDİASI CEYHAN’LI KÖYLÜLERİ AYAĞA KALDIRDI

Ceyhan İsalı köyü Kocadağ mevkisinde bir kireç firmasının yapmayı düşündüğü taş ocağı iddiasına köylüler adına tepki gösteren Emre Batmaz, Adana Valisi Süleyman Elban başta olmak üzere ilgili yetkilileri göreve davet etti.

Yaşam Yayın: 08 Mayıs 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 08.05.2021 00:06:20
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
303 okunma
Google News

Ceyhan İsalı köyü Kocadağ mevkisinde bir kireç firmasının yapmayı düşündüğü taş ocağı iddiası civarda yaşayan köylüleri ayağa kaldırdı . Köylüler adına bir açıklama yapan Ceyhan’ın genç çiftçilerinden Emre Batmaz, “ Eğer bu iddia doğruysa acil bir şekilde bu yanlıştan dönülmesi gerekir. Zamanında Tarım’ın başkenti olan Türkiye’nin her yerinden mevsimlik işçi akınına uğrayan ekonomik olarak ülkeye büyük katkı sunan Adana’mız yapılan bilinçsiz yanlış uygulamalarla tarımdan soğutulmuş, bilinçsiz betonlaşmayla doğa tahrip edilmiş ve çiftçimiz zora düşmüştür.  Şimdi ayakta kalmaya çalışan bir avuç çiftçiyle şehrimiz yine ülke ekonomisine katkı sunmaktadır . Taş yenecek bir şey değildir Çiftçiler koruyup gözetilmeli doğamıza sahip çıkılmalıdır . Ayrıca bu civarda yaşayan köylülerimizin tek geçim kaynağı da ellerinde kalan bir avuç toprağıdır . Bu taş ocağı iddiası sonrası yapılan çalışmalar neticesinde .Bitki örtüsü yerle bir edilmiş olup zeytin ağaçları sökülerek doğaya zarar veriliyor .Muhtarımız gerekli başvuruları yapıyor sağolsun hukuki mücadelemizi veriyor. Bizler Köy halkı olarak tüm gücümüzle muhtarın arkasındayız . Oradan bir tane Taş ocağı arabası geçmemeli .Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.  Buradan sayın Valimize Milletvekillerimize ve Şehirimizin yöneticilerine sesleniyor bizim bu çığlığımız duymalarını, haklı mücadelemizi görmelerini ve böyle bir yanlış uygulama varsa bize destek vererek bunun önüne geçmelerini istiyoruz “ diye konuştu

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.