Pepee ve Şuşu Çocukları Evde WhatsApp ile Bilgilendirecek

Düşyeri, Koronavirüs salgını nedeniyle eğitime verilen zorunlu arada çocukları bilgilendirmek için “Alo Şuşu” WhatsApp bilgi hattını devreye aldı…

Kültür Yayın: 25 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 25.03.2020 19:44:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
464 okunma
Google News

Düşyeri, çocukların evde geçirecekleri süreçte onları sağlıklı ve doğru bilgilendirmek ve kaygı seviyelerini düşürmek amacıyla “Alo Şuşu” WhatsApp çocuk bilgi hattını kullanıma açtı. Çocuklar ve ebeveynler, alosusu.dusyeri.com web adresi üzerinden veya 05304181783 nolu telefon üzerinden WhatsApp grubuna dahil olarak sesli veya yazılı mesaj atıp, merak ettikleri konular hakkında soru sorup cevap alabilecekler. Çocuklar ayrıca DüşyeriKurucusu Ayşe Şule Bilgiç’in sesinden, salgın ve nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda “Şuşu ve Pepee’nin” bilgilendirmelerini de dinleyebilecekler. Alo Şuşu Bilgi Hattı’nda Pepee ve Şuşu dışında diğer Düşyeri TV karakterleri de yer alıyor.

 

İçerikler, Klinik Psikolog Yasemin Meriç ve İstanbul Üniversitesi Üstün Potansiyelli Çocuklar Bölümü Öğretim üyesi Dr. Ayça Konik’in de bulunduğu uzmanların yönlendirmesiyle hazırlanıyor. Böylece çocukların salgın hastalıklar ve Koronavirüs salgınıyla ilgili olan kaygıları giderilmeye ve onların süreci daha sağlıklı bir şekilde atlatabilmelerine yardımcı olmaya çalışılıyor.

 

Ayşe Şule Bilgiç, konuyla ilgili şunları söyledi: “Çocuklarımız bizim için çok önemli ve değerli.Pepee ve Düşyeri’nin diğer karakterlerini seviyor ve onlara güveniyorlar. Süreci anne babalarının yerine sevdikleri karakterleri dinleyerek öğrenmeleri onları daha fazla rahatlatacaktır. Tüm anne babalar lütfen çekinmeden çocuklarının ‘Alo Şuşu’ grubuna dahil olmalarına yardımcı olsunlar. Böylece hep birlikte bu süreci en doğru ve sağlıklı şekilde atlatacağız.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.