“ PAŞAM, GYS SINAVI İÇİN TALMAT VERMENİZİ İSTİYORUZ”

Başkan Mehmet Tanrıöver, Mili Savunma Bakanı Hulusi Akar’a çağrıda bulundu.

Yaşam Yayın: 01 Mayıs 2022 - Pazar - Güncelleme: 01.05.2022 13:43:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
131 okunma
Google News

 Üyelerinin sorunlarına  çözüm bulabilmek için gece gündüz  çaba gösteren Memur Sen Konfederasyonuna  bağlı Büro Memur Sen Adana Şubesi Başkanı Mehmet Tanrıöver, iş kolundaki memurların  kanayan bir yarasına  daha  parmak bastı. Mili Savunma Bakanı Hulusi Akar, paşaya  çağrıda bulunan Mehmet Tanrıöver, Milli Savunma Bakanlığındaki  görevli  personel için görevde yükselme unvan değişikliği sınavının bir an önce  yapılması için talimat verilmesi gerektiğini ifade etti.

Yıllardır açılmayan bu sınavların  umutla bekleyen  mesai mefhumunu görmeksizin  zor şartlarda çalışan memurların motivasyonunun düşmesine neden olduğuna dikkat çeken Mehmet Tanrıöver,  Milli Savunma Bakanlığında görev yapan personelin gerek unvan değişikliği , gerekse görevde yükselme sınavlarının sınav takvimi bir an önce açıklanmalı. 657 sayılı devlet memurluğu  kanununda ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında liyakat ve kariyer  sistemine ilişkin  çoksayıda  düzenleme yer almaktadır. 2015 yılından bu güne kadar Milli Savunma Bakanlığında görevde yükselme sınavının açılmaması personelin  liyakat , kariyer , maddi ve manevi özlük  haklarında kayıplara  neden olmaktadır. Bu nedenle buradan  Sayın Paşamıza seslenmek istiyorum. Kariyer  planlamasında  yıllardır kurumuna  hizmet veren  tecrübeli, bilgi birikimi ve konusunda uzmanlaşmış  devlet memuru  arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için  gerekli  tedbirlerin  ve düzenlemenin  ivedilikle  yapılmasını  istiyoruz.” Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.