Karakeçililer atalarının geleneğini yaşatma gayretinde

Karakeçililer Yörük ve Türkmen Derneği 1000 yıldan sonra birlik ve beraberliği sağlamak için kökleriyle bir araya gelmeye çalışıyor.

Kültür Yayın: 17 Ocak 2020 - Cuma - Güncelleme: 17.01.2020 01:13:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
500 okunma
Google News

Haber: Hüseyin Yetiş
Malazgirt Meydan Muharebesi'nin ardından Anadolu'ya yerleşen, Oğuzların iki kolundan biri olarak görülen Bozokların, Kayı boyuna mensup olan Karakeçili Aşireti'nin Adana'da kurulan derneğin  kültürel etkinlikleri devam ediyor. Önceki gün birlik ve dayanışma  yemeğinde bir araya gelen Adana Karakeçililer Yörük ve Türkmen Derneği  sevenleri bir araya gelebilmenin heyecan ve coşkusunu  yaşadı. Önceki gün Seyhan İlçesi Reşatbey Mahallesi’nde bulunan Gurme Restaurant’ta birlik ve dayanışma yemeği düzenlendi. Sunuculuğunu şair ve yazar Mansur Ekmekçi’nin yaptığı dayanışma yemeğine ise çok sayıda seçkin davetli  katıldı.

“KARAKEÇİLİ KÜLTÜRÜNE BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM”

 Adana Karakeçililer Kurucu Genel Başkanı Eyüp Tokmak, aşiretin sosyal sorumluluk projelerinde sürekli yer aldığını belirterek, "Bizler, her yıl Ertuğrul Gazi  Türbesi'nde, Ertuğrul Gazi'yi anma ve Söğüt Şenlikleri düzenlemekteyiz. Ayrıca, 1999 yılından bu yana Şanlıurfa'da Geleneksel Karakeçili Şenlikleri ve Kırıkkale'de 1995 yılından beri Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği düzenlemekteyiz. Bu derneği de Adana'da sosyal ve kültürel yönden yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak, kendi kültürümüzü tanıtmak amacıyla kurduk. Bu nedenle daha fazla vatandaşlarımız ile bir araya gelerek karakeçili kültürümüzü tanıtmak  amacıyla etkinliklerimize davet etmek istedik.  1000 yıldan sonra Karakeçili Yörükler birlik ve beraberliği sağlamak için bir araya geliyor." dedi. Başkan Tokmak ayrıca, herkesi derneğe üye olup Karakeçili kültürüne sahip çıkmaya davet etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.